Publicitat
Política · 19 d'Abril de 2009. 20:39h.

Pujol rebutja "quatre veces" de finançament

L'expresident adverteix que volen "aigualir TV3" i qüestiona que Blanco vingui per Sant Jordi

Pujol rebutja "quatre veces" de finançament

Jordi Pujol amb altres dirigents

El president de CiU Jordi Pujol, ha reclamat que Catalunya refusi de ple “les quatre veces que ens volen donar des de Madrid”. En el marc de la festa de Convergència, Pujol ha rebutjat “el que ara ens proposen: donar-nos infraestructures, competències, serveis o aigualir TV3, a canvi que ens portem bé, que no reclamem més poder polític, que no reclamem ser tractats com una nació...; hem de ser capaços de resistir això sinó estem perduts com a nació i com a poble”. I ha recordat que “aquest llenguatge només el té CDC i CIU, perquè hi ha molta gent al país disposada a acceptar un tracte d’aquesta mena”.
 
De fet, Pujol ha dit que els pròxim dies veurem un exemple d’aquest "mal fer" per a Catalunya: la visita de José Blanco a Catalunya coincidint amb la Diada de Sant Jordi. Per Pujol, Montilla, com a president, “li hauria de dir al Sr Blanco que per la Diada ell es deu al poble de Catalunya i que per tant no el pot rebre” i hauria de derivar la visita a un secretari.
 
Davant aquest escenari tant complicat nacionalment, el president de CiU  ha assegurat que el lema que movia el partit fa 30 anys“som aquí per aixecar Catalunya” és avui més vàlid que mai, ”és l’esperit que ens ha de moure, perquè per part del PSOE i per part del PP es pretén que tot allò que hem guanyat durant les darreres dècades, ho tornem a perdre, volen que tots plegats siguem una petita Diputació sense poder i sense ganes de fer res, sense consciència col·lectiva... no volen que siguem un poble, un país que vagi endavant”. Pujol no ha criticat però només la manca de sensibilitat cap a Catalunya dels dos grans partits espanyols sinó també de bona part de l’Estat. És per això que, davant onze mil persones, el president de CiU diu que “la política del dia a dia, necessita que Catalunya tingui una força política amb un projecte de país, que avui per avui només té CiU”.
 
D’altra banda, també ha reivindicat “la fortalesa tant de CDC com de CiU” després d’uns anys d’estar a l’oposició “i de temps que ens hagin negat el pa, l’aigua i la sal”. Pujol ha evidenciat que per a la resta de forces polítiques “avui l’home a batre és Mas, perquè és l’únic capaç d’aixecar el país, és el polític més seriós, entregat i compromès vitalment amb Catalunya; la gent ho sap i per això és l’home a destruir”.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 luis, barcelona, 20/04/2009 - 18:08

Un pueblo puede y debe plantarse ante el robo de un PAIS EXTRANJERO, cuando sea libre del ROBO DE SU PROPIO GOBIERNO CON EL INJUSTO IMPUESTO DE SUCESIONES

#25 Joan T., Barcelona, 20/04/2009 - 15:20

Carles: En Pujol negociava sota uns altres parametres. Ara hi ha un nou Estatut, que és llei orgànica i que S'HA D'ACOMPLIR. Veus la diferència?

#24 Encara cola menys!, Barcelona, 20/04/2009 - 15:18

Nùria: Es clar; el gran error de Mas va ser no avisar-te oi? Traició? Presentar les esmenes que el dìa abans s'havíen rebitjat a la Ciutadella, per exemple? Desacreditat? Per qui? Pel sociates com tú? Vinga, passa a cobrar per Nicaragua

#23 Carles, Cardona, 20/04/2009 - 14:58

Quantes incoherències que he llegit intentant jsutificar al Déu Pujol. Ha estat el 'únic que tenia prou poder (fins a 72 escons) per plantar-se de veritat i no ho va fer. Ara no exigiu a ERC amb 21 escons el què ell no va ser capàç de fer mai.

#22 trucafort, Olot, 20/04/2009 - 14:27

Veça, plural veces. Planta anual,enfiladissa i fruits lleguminosos de color fosc amb que s'alimenta alguns ocells, esp. els coloms. Només la independència ens farà lluires i savis