Publicitat
Política · 4 de Novembre de 2010. 10:48h.

Pujol recomana el llibre de Germà Bel

"El posa en contradicció amb el que ha estat la política del PSOE en aquests últims anys"

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha recomanat el llibre 'Espanya, capital París' (Editorial Destino) de l'exdiputat socialista, Germà Bel. Durant la xerrada sota el tema "La Catalunya que ve" a Martorell, ha assegurat que "ha sortit un llibre, que us recomano que llegiu i que l'ha fet un polític socialista, català i catalanista".

Sobre Bel, Pujol ha dit que "ha estat diputat a Madrid pel PSC, per tant incorporat al grup del PSOE. Diputat important, portaveu de la comissió d'economia del Congrés". L'expresident ha afegit que "aquest home ara escriu un llibre que el posa en contradicció amb el que ha estat la política del PSOE en aquests últims anys".

Pujol ha explicat que la idea principal del llibre és que  "Espanya vol ser com França". En aquest sentit, ha apuntat que "això no calia que ho digués en Germà Bel. Això ja fa molts anys que és així, com a mínim des del decret de Nova Planta".

Per últim, l'ha definit com "un llibre d'infraestructures" i ha assenyalat que "en el llibre explica que la política d'infraestructures que hi ha hagut a Espanya ha tingut com a finalitat fer de Madrid un altre París, per què d'Espanya s'ha de fer una nova França".

Germà Bel en un acte el 8 de juliol d'aquest any

Portada del llibre

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Pere, Barcelona, 04/11/2010 - 19:49

Toni, primer de tot dir-te que estudís Historia Económica. Si ho fecis sabries que l'Estat franquista afavorí en ben poca cosa a Catalunya en infraestructures básciament pq no invertia. El que es feia era de capital privat (les autopistes), mentre a Madrid es construien autovies lliures,

#10 Marga B., Barcelona, 04/11/2010 - 17:36

"Vol dir que BCN ha crescut més quan ha estat afavorida econòmicament des del poder franquista i anteriors?" Efectivament, Toni - BCN ha pagat el creixement d'Españya en la democràcia. Abans, no, perque no va creixer, amb Franco. Ara entens el problema?

#9 Josep, Molt lluny, 04/11/2010 - 17:21

El que no s'enten es que algu com en Bel no demani perdo per haver treballat tant al servei d'aquesta Espanya Jacobina que ens vol morts.

#8 Núria, bcn(cat), 04/11/2010 - 16:56

L'he llegit. El projecte d'Espanya es un gran pais amb una capital total: Madrid Km 0. Aquest projecte no te en compte Catalunya, sino que la posa al seu servei. Tots els partits espanyols coincideixen en això, 98% del congreso diputados, per tant no hi ha res a fer dins Esp: SORTIDA INDEPENDENCIA!

#7 Jordi, Barcelona, 04/11/2010 - 16:42

El terra de Catalunya comença a estar ple de socialistes que han caigut del cavall. S'hi fa difíci caminar i tot.