Publicitat
Política · 30 de Maig de 2018. 21:19h.

Pujol reconeix que la immersió garanteix "la catalanitat"

L'expresident afirma que "molta gent s'ha fet independentista en veure l'ofec al català"

Pujol reconeix que la immersió garanteix "la catalanitat"

Irene Rigau i Jordi Pujol durant l'acte

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha fet una crida a defensar la immersió lingüística per garantir un "model d'escola catalana d'èxit" i mantenir "la catalanitat". Pujol ha afirmat que "molta gent s'ha fet independentista en veure que volen ofegar el català".

Així ho ha assegurat durant un acte organitzat per l'Ateneu Barcelonès aquest dimecres en defensa de la immersió lingüística i per posar en valor les polítiques educatives que van engegar els governs de Pujol. L'expresident ha destacat que el català és l'idioma propi de Catalunya i el que serveix per construir "sentiment de pertinença".

"El català és la llengua pròpia i la que crea pertinença, però per a moltes persones el castellà és una llengua entranyable", ha afirmat l'expresident. Pujol ha advertit que "s'ha de tenir en compte això", perquè "la immersió lingüística s'ha de combinar amb una actitud respectuosa envers el castellà".

Pujol ha denunciat que "la política recentralitzadora de l'Estat espanyol indica que volen que fem marxa enrere", en referència a la coneguda com a llei Wert. De fet, ha considerat que si els futurs governs espanyols mantenen aquesta llei, significarà que "volen laminar Catalunya".

A l'acte també hi ha participat l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, qui ha fet un repàs per les diferents iniciatives socials, polítiques i educatives que es van impulsar durant els anys 80 per introduir el català a l'escola.

Rigau ha denunciat que "el Govern espanyol vol la divisió i traçar una línia entre els catalanoparlants i els castellanoparlants". "El PP i Ciutadans defensen un model lingüístic basat en els percentatges en llengua catalana, castellana i anglesa per tapar la presència del català a l'escola", ha criticat l'exconsellera.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#31 pepe, andorra, 31/05/2018 - 15:55

por una España de todos, la escuela en español......Y si no hay libertad para eso, es pq no os la merecéis, pq los derechos no se piden, se toman.....

#30 Tom, Barcelona, 31/05/2018 - 15:22

Este viejo "machin" es el responsable de lo que vivimos, ahora asoma la cabeza y vuelve a dar conferencias...Es una auténtica vergüenza.

#29 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 31/05/2018 - 11:46

Según el razonamiento de Pujol, muchísima gente engrosará las filas de la resistencia contra el nacionalismo al constatar la exclusión de la lengua más extendida de Cataluña: El español.

#SomSomosBilingues

#28 pepe, andorra, 31/05/2018 - 11:27

En Andorra el idioma catalan es oficial, y no pasa nada de lo q dice este señor....Y por cierto, aun estoy esperando q los de convivencia civica o alguien, le ponga una querella a rigau por incumplimiento de sentencias judiciales, pq el problema no es q estos hagan, el problema es q otros les dejan hacer.

#26 sid, bcn, 31/05/2018 - 09:36

Confessio de part sobre la utilització política de la educació a Catalunya. I la pena es q en Pujol, la seva família i els convergents no tornin els diners que van robar amb interessos per aumentar la invesió en educació de la generalitat pre 155, que segons sentència judicial manquen més de 1000 milions d'€ l'any