Publicitat
Política · 18 de Setembre de 2019. 13:37h.

"Pujol sempre ha estat independentista"

Manuel Trallero, biògraf: "No quedarà res de la seva obra de govern"

"Pujol sempre ha estat independentista"

El periodista Manuel Trallero, coautor del llibre 'Pujol. Tot era mentida (1930-1962)', està convençut que de l'obra de Jordi Pujol "no quedarà res". Trallero considera que ha acabat com el canceller Helmut Kohl, que va haver de dimitir al capdavant del govern alemany i del seu partit, la CDU, per un cas de corrupció després d'haver estat l'artífex de la reunificació alemanya.

"La gran obsessió de Pujol era què havia de dir ell la història i per això va escriure ell la història. Considera que la seva memòria és la història i aquest ha estat el seu gran error", assegura. "Ell sempre va pensar en si mateix, és un perfecte egòlatra", ha lamentat. En la seva opinió és un "perfecte mentider" i va construir una biografia a mida des del principi.

L'autor considera, en aquest sentit, que l'expresident "ha enganyat a qui volia ser enganyat" i explica que "va construir un mite a partir d'una biografia completament falsa com desmostrem en aquest llibre". L'obra analitza els primers trenta anys de la vida de Jordi Pujol i contrasta totes les afirmacions que fa en el primer volum de les seves memòries.

Entre d'altres aspectes clarobscurs del seu trajectòria personal i política com el seu ascens al Tagamanent, la seva proximitat a l'Opus en una època de la seva vida o les relacions amb socis del seu pare com David Tennenbaum, entre d'altres.

"¿Pujol va començar el procés?", se li pregunta durant l'entrevista. Segons el parer de l'autor, "Pujol sempre ha estat independentista, ve de familia", ha sentenciat. Finalment, l'autor explica que ha publicat amb l'editorial Almuzara -de Còrdova i propietat de l'exministre Pimentel, que va dimitir amb Aznar- perquè "les editorials catalanes ni tan sols es posaven al teléfon".

Entrevista a Manuel Trallero: "No quedarà res de l'obra de Govern de Jordi Pujol"

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#15 Joanet, Bcn, 19/09/2019 - 15:17

La barraca nacionalista espanyola a Catalunya ha estat desmuntada per Jordi Pujol i per això els nacionalistes espanyols no poden veure a Pujol.

#15.1 Al Joanet, Barcelona , 21/09/2019 - 11:25

El vividor de Pujol a costa del 3% no ha desmontado nada mas que su chiringuito corrupto.

#14 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/09/2019 - 22:09

El Padrino, educado por nazis, nos deja su mejor herencia "a partir de ahora de ética y moral hablaremos nosotros ". Y ya sabemos cual es su ética y moral, y la de sus hijos legítimos y bastardos.

#14.1 Damaris, El Prat de Llobregat, 19/09/2019 - 08:23

Yo lo veo bajito, que a priori no es nada buenito ni malito.
Tu lo ves bajto, que a priori no es nada buenito ni malito
...
Sabía que tenía 6. Lo de los bastardos lo afirmas tú.
Yo pienso el por qué o los porqués de su estatura física.
La otra la dejo para los pamplines pim pim sin futuro que lo adoran y los que se acercaron para chupar del b

#13 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 18/09/2019 - 19:46

¿Qué será el nacionalismo sin la obra de Pujol?
Lo mismo que el sistema solar sin sol.

#13.1 Pepe, Alacant, 19/09/2019 - 14:52

Como deseo está bien, pero como realidad no, el nacionalismo no lo inventó Pujol, lo incendió, y seguirá vivo porque su legado ha sido infiltrarlo profundamente en el imaginario cultural catalán. Y lo que es peor, su obra sigue adelante sin el menor obstáculo.

#12 A., Barcelona, 18/09/2019 - 18:13

Més que independentista, que també, Jordi Pujol ha estat sempre un grandíssim supremacista.

#12.1 ALEX, Terrassa, 18/09/2019 - 20:45

Y un ladrón.

#11 Sergi Sergio, Barcelona, 18/09/2019 - 17:18

Pujol ya lo explico muy claro, cuando dominemos "l'escola, el mitjans de comunicacio i l'administracio serem hegemonics" y asi lo han hecho, al pie de la letra.