Política · 21 d'Agost de 2014. 16:45h.

Pujol, sí; Cristina, no

L’Ajuntament va rebutjar retirar la medalla d’or a la germana del Rei

Pujol, sí; Cristina, no

Un imatge d'arxiu de la germana del rei d'Espanya

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha retornat a l'Ajuntament de Barcelona la Medalla d'Or de la Ciutat, després que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, li demanés públicament. En canvi, l’Ajuntament va rebutjar el passat mes de febrer retirar-li aquesta mateixa distinció a Cristina de Borbó.

La comissió de Presidència i Règim Interior de l'Ajuntament de Barcelona va rebutjar aquest any una proposició d'ICV- EUiA, amb el suport d’ERC, que instava el consistori a retirar la medalla d'or que va donar a la Infanta Cristina el 1997. La proposta no va sortir endavant pel rebuig de CiU i PP i l'abstenció del PSC.

Les tres formacions que van rebutjar retirar-li la medalla a la germana del Rei Felip van coincidir que la dona d’Iñaki Urdangarin no ha estat condemnada, fet pel qual té dret a la presumpció d'innocència com tots els ciutadans.

La Medalla d'Or de la Ciutat és la màxima distinció que pot atorgar el consistori de Barcelona i té com a finalitat distingir aquelles persones i entitats, nacionals o estrangeres, que hagin destacat pels seus "extraordinaris mèrits personals" o per haver prestat serveis "rellevants" a la ciutat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 pepalmogaver, Rep. de Gràcia, 23/08/2014 - 13:41

No tènen prebrots per retirar-li a ella !!!. No ho entenc

#12 Nadia, Barcelona, 23/08/2014 - 13:00

No és el mateix retirar que retornar. Pujol ha retornat la medalla. Cristina no. I tampoc li han retirat.

#11 ramon, barcelona-c, 22/08/2014 - 19:59

Jo independentista no identitari ,sempre dic els catalans no son de fiar .Els fet demostran que a Ctalunya no li calen enemics exteriors amb la frivolitat dels seus habitants i la seva inconsistencia de caràcter i el cultiu del absurd ,no els necessita.

#10 Quim, Sant Cebrià de Vallalta, 22/08/2014 - 09:22

Quins collons ! ! ! !

En Pujol ha fet mal fet (en l'afer dels diners no declarats) però la Borbón ha fet mal fet (amb els diners que diu que no saben d'on han sortit) i no ha fet res per Catalunya.

Sr.Trias; no trigui un dia més sense treure-li la medalla d'or de la ciutat.

#9 Roger, L'H, 21/08/2014 - 23:40

Pujol a comfesat i la Cristina es inocent fins k es demostri el contrari

#9.1 barcelona, barcelona, 24/08/2014 - 10:15

Que tinc dos abvocats defensor molts bons, Jordi a tu només te'ns deixar tenir un
No cal dir qui és l'altre