Publicitat
Política · 24 d'Octubre de 2012. 20:47h.

Pujol troba "justa" la reclamació d'independència

"Sobretot si s'actua amb civisme, respecte i democràcia"

Pujol troba "justa" la reclamació d'independència

Jordi Pujol, en una foto d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha titllat de "justa" la reclamació d'independència, en un article d'opinió al seu lloc web.

"Es diu de vegades que la independència no és possible, que no és viable, i és veritat que és molt difícil. Però encara és menys viable que en les condicions financeres i polítiques (és a dir, de laminació a fons de l’autogovern) que l'imposen Catalunya pugui ser un país eficaç i fer un bon servei a la seva gent. Per tant, reclamar un canvi radical de la situació de Catalunya és lògic i legítim", ha justificat.

Segons Pujol, "sembla ser que Espanya està totalment tancada a ni tan sols parlar-ne. Per tant, té tota la lògica que la reclamació d’independència s’hagi incrementat molt i molt. És una reclamació justa d’un poble que se sent maltractat com a societat, com a economia i en la seva identitat, i també en la seva capacitat d’atendre adequadament els seus ciutadans".

L'expresident de la Generalitat ha afegit: "Totalment lògic i justificat. Sobretot si s’actua amb civisme, respecte i democràcia. Com cal. I com Catalunya ha de fer".

"Un canvi radical de la situació d’un país s’aconsegueix amb subversió o violència –i a això Catalunya sempre hi ha renunciat, i ara també– o amb la creació per procediments democràtics d’una molt àmplia majoria social. Amb civisme, respecte i democràcia", ha conclòs Pujol.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Bromo, bcn, 25/10/2012 - 12:12

A medida que las investigaciones policiales avanzan en el "temita" en el que se metió su hijo, Pujol se va radicalizando. Es comprensible.
Pobre familia.

#2 Bianor, La Patria de Prim, 25/10/2012 - 10:13

Al sr Pujol habrá que pedirle cuentas dentro de muy poco.Y a su partido también....Y me parece a mi que empezará en estas elecciones que han tenido que convocar ante el desastre de su gestión al frente de la Generalitat.Estos se piensan que si no les sale el órdago volverán a lo de antes.Pues no!

#1 Mas, de lo mismo, 25/10/2012 - 09:57

tampoco hace falta poner una noticia sobre pujol cada día. Total, siempre dice lo mismo. ¿Cuándo va a hablar de empleo, de deuda, de desahucios, de ITV, etc? ¡Ay no, que entonces él y CiU tendrían q asumir responsabilidades!