Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2012. 13:26h.

Pujol veu la indepèndencia "molt difícil, no impossible"

Troba "inviable la continuïtat de Catalunya com a país” amb l'estatus actual

Pujol veu la indepèndencia "molt difícil, no impossible"

Pujol

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha afirmat en el programa ‘El dia a la COM’ de COMRàdio que “la independència és molt difícil a l’Europa occidental”. En aquest sentit, ha afegit que “no dic que sigui impossible”. “El tipus d’estatus que en aquests moments des de l’Estat espanyol se’ns vol imposar a Catalunya, el que fa inviable és la continuïtat de Catalunya com a país”, ha reblat.
 
Durant la presentació del tercer volum de les seves memòries i tot insistint en l’escenari d’una Catalunya independent, Jordi Pujol ha explicat que “el Govern ha de creure, hem de creure tots plegats, que això és possible. Si no ho és, evidentment ens trobarem obligats a prendre noves orientacions”.
 
Pel que fa a la política de retallades del govern d’Artur Mas, l’expresident ha admès que “hi ha alguna cosa, alguna retallada que probablement convenia no fer”. Preguntat per exemples concrets ha afegit: “no l’hi sabria dir, però escolti, aquell centre d’assistència primària es podia tancar? Sí. Aquell altre? Home, convenia no tancar-lo, no?”.
 
Malgrat tot, Pujol ha carregat contra l’herència del tripartit en matèria de Salut, davant els equipaments que va prometre “en un moment que no es podien pagar gairebé les nòmines”. L’expresident ha recordat la conversa amb veïns de Rubí que reclamaven un hospital promès pel govern anterior i ha assegurat: “aquí va venir algú a explicar-vos un sopar de duro. Qui us va prometre això va ser un insensat, perquè us ho va prometre en un moment en què ja no hi havia diners. Us van enganyar”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 J, Vilajuïga, 27/02/2012 - 17:11

Si la Independencia Catalana es Imposible es perque la cupula de CiU no en vol ni sentir parlar, no parlem de Duran i Lleida que es comporta com si estigues a sou del CNI.
El President Pujol ho sap molt bé, encara que no ho diu, perque aparentant simpatia per el independentisme guanya vots per CiU.

#3 Font Cuitora, La Llacuna, 27/02/2012 - 14:55

Sr.President, qualsevol tipus de Catalunya dins d'Espanya serà sempre menystinguda, expoliada, vassalla, és a dir, inviable. A què esperem ?

#2 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 27/02/2012 - 14:26

Pujol, como todos los separatistas identitarios que van de anticolonialistas, se da cuenta que su Catalunya-matrix no tiene cabida en la Europa del siglo 21. La que sí tiene futuro es la Catalunya-real, la que somos todos los ciudadanos, la que supererá la crisis cuando supere el nacionalismo.

#1 JHORDI, BCN, 27/02/2012 - 13:43

molt dificil? no es inposible, i millor per tots.
si teniu un govern com el del mas que es el titelles del pp que voleu indepndentistes.
votaste al pp( o a ciu que es el mateix) ?
PUES AHORA JODETE

#1.1 Enric_J_M, Bcn, 27/02/2012 - 22:37

Odi, odi, odi... així va el país. Fins i tot les persones que diuen el mateix que vosaltres (independència) se les insulta i ataca per ser el que són.