Publicitat
Política · 27 d'Abril de 2011. 20:23h.

Punset alerta: "Si Catalunya es tanca acabarà ofegada"

"Cada vegada fabricaria menys neurones i acabaria morint a les mans d'un altre", afirma

Punset alerta: "Si Catalunya es tanca acabarà ofegada"

Punset, després de l'entrega de la Creu de Sant Jordi

L'economista, polític i divulgador científic Eduard Punset, guardonat amb la Creu de Sant Jordi en un acte al Palau de la Generalitat, ha alertat que Catalunya acabarà "ofegada" i perdrà "neurones" si "es tanca" en ella mateixa.

En la cerimònia de lliurament de la Creu de Sant Jordi d'enguany, Punset ha estat l'elegit per pronunciar unes paraules en nom de les 44 personalitats i entitats distingides amb aquest guardó.

Punset ha recordat que "quan un poble amb una identitat molt forta es tanca en si mateix" i es nega a rebre la influència d'altres cultures, "es va asfixiant, cada vegada fabrica menys neurones i acaba morint a les mans d'un altre".

Al mateix temps, Punset ha destacat la importància de garantir la pervivència de la pròpia identitat com a poble, encara que sense que això impliqui ignorar a la resta de cultures.

El president de la Generalitat, Artur Mas, en el seu discurs de cloenda de l'acte, ha elogiat els premiats com a "gent oberta, permeable" a influències alienes i que conviden a la societat catalana a "no tancar-se en el seu propi closca".

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#41 Saltamontes Flip, lleida, 02/05/2011 - 12:22

Como prueba de lo "abiertos" que son los nacionalistas (no el resto de catalanes, que sí lo somos) esta reflexión de Branchadell:¿introducir el inglés como lengua vehicular no arruina la inmersión pero (re)introducir el castellano sí?
Y lo mismo se puede decir de la rotulación en castellano

#40 Claudio alberto, Rosario, 30/04/2011 - 10:57

Tot molt maco. Peròm quin collons curra? Quin collons produeix? Ara ja ni tenim teixit industrial i ens estan deixant com el més gran "putodromo" d'Europa. ¡VISCA CATALUNYA i VISCA MESSI!

#39 ROSER, BARCELONA, 29/04/2011 - 19:15

EL QUE HA DE FER CATALUNYA ES DEJAR-SE DE PERDRE EL TEMPS ELS DINERS I LES DIGNITATS, I ANAR DE CARA A LA INDEPENDENCIA QUE ES OBRIR-SE AL MON...CONTINUAR AMB ESPANYA SGNIFICA LA RUINA TOTAL...AMB TOTS ELS ASPECTES...I EM SAP GREU EL QUE DIU EL SR. PUNSET ," PERÒ ES QUE TIENE LAS NEURONAS FRITAS"

#38 rosa, saragossa, 29/04/2011 - 05:55

Tenim "obertura" espanyola acumulada per a 2 000 anys, podem viure de gorra d'obertura fins el 4011

#37 sotar79, fBCNj, 28/04/2011 - 23:00

Amb els convergents tornarem a ser la
Catalunya rancia de poble i tancada de tota
La vida, potser aixo encara pot fer reaccionar a
La gent que encara queda amb una mica de
idees lliure en esta terra