Publicitat
Política · 3 de Març de 2011. 08:45h.

Puyal denuncia la "colonització simbòlica" de Catalunya

"La llengua catalana en surt tan perjudicada que el seu repte ja no és viure, sinó sobreviure"

Puyal denuncia la "colonització simbòlica" de Catalunya

Puyal, el dia de la presentació del llibre

El periodista Joaquim M. Puyal, en el seu llibre 'Aicnàlubma' (Edicions Columna), ha denunciat la "colonització simbòlica" de Catalunya perquè en el món de la televisió s'ha produït un "allau d'oferta en castellà". En aquest sentit, creu que "ha augmentat darrerament d'una manera espectacular, inspirada i protegida per l'actual legislació espanyola, tot aprofitant l'avenç tecnològic".

El periodista asenyala que "les llicències de múltiplex atorgades pel govern espanyol han permès la penetració d'una munió  de canals digitals. Això ha conformat una última realitat: televisions privades i públiques enforteixen, dia a dia cada cop més, la colonització simbòlica del nostre país".

Per a Puyal aquesta situació és "una allau de continguts i de referències en tota regla. La llengua catalana en surt tan perjudicada que el seu repte ja no és viure sinó sobreviure".

Per últim, posa de manifest que "els empresaris del món audiovisual radicats a Catalunya inverteixen en làmbit privat espanyol. El potentíssim Grupo Planeta ho fa a Antena 3 i Mediapro a La Sexta".

Publicitat
Publicitat

120 Comentaris

Publicitat
#120 Cletus, Barna, 06/03/2011 - 10:16

@Francesc. I sí que és molt sorprenent que, en els primers viatges, exploracions i qui sap si conquestes, la presència catalana és importantíssima. I també és sorprenent que hi ha moltes coses canviades o silenciades per la historiografia oficial o oficialista.

#119 Cletus, Barna, 06/03/2011 - 10:13

@Francesc. Sembla que, per algun motiu, Castella entén que la descoberta és "seva" i de ningú més. Fins i tot he llegit que Ferran no vol que els seus subdits (és de la seva Corona) vagin a Amèrica. És cert això?.

#118 Cletus, Barna, 06/03/2011 - 10:10

@Francesc. D'altra banda, si no ho tinc malentès, Ferran, a la mort d'Isabel, s'esforça a preservar la separació o individualitat de totes dues corones. La unió posterior en la figura d'un monarca va ser pura xamba.

#117 Cletus, Barna, 06/03/2011 - 10:08

@Francesc. No dic que moltes d'aquestes coses no puguin ser certes, però si mires els censos de població la desproporció és clara (Castella 6,5 milions i la Corona no arribava al milió). De fet Amèrica va ser la ruïna de Castella.

#116 Francesc, Barcelona, 05/03/2011 - 23:22

Però sí que és cert que Felip II va fer un gir en la política colonitzadora americana. Encara ara els parlars populars castellans d'Amèrica estan farcits de catalanismes.