Política · 21 de Juny de 2012. 10:12h.

PxC qualifica les multes d'“atropellament a la llibertat d'expressió"

La formació ultradretana recorrerà les sancions i al·lega que volia "denunciar el paper denigrant de la dona a l'Islam”

PxC qualifica les multes d'“atropellament a la llibertat d'expressió"

Membres de PxC, amb burques

Plataforma per Catalunya (PxC) recorrerà les multes imposades als membres de la formació que van dur a terme una acció reivindicativa en el transcurs del partit de Copa del Rei entre L’Hospitalet i el FC Barcelona per denunciar "la condescendència amb el radicalisme islamista".

El president del partit, Josep Anglada, ha lamentat la decisió del Departament d'Interior, i ha assegurat que arribarà fins al final perquè es faci justícia davant el que considera un “atropellament a la llibertat d'expressió”.

Anglada ha qualificat d’“aberrant” que el mateix dia que es legalitza Sortu s'imposi una multa a una vintena de persones que portaven un burka “precisament per denunciar el paper denigrant de la dona a l'Islam”.

El president de PxC ha manifestat que suposa “una indecència i una manca d'ètica acceptar 150 milions d'euros com a contrapartida a netejar la imatge mundial d'una dictadura” en referència al patrocini de Qatar Foundation.

El líder ultradretà ha destacat que resulta lamentable que s'obviï aquesta complicitat després de recordar que Qatar és “un país en el qual es vulneren els drets humans i les llibertats individuals, especialment els de les dones, i en el qual existeix segregació entre les persones pel seu gènere”.

Anglada ha assegurat que "hi ha sectors dolguts pel gol mediàtic que va suposar la irrupció de membres de PxC en horari de màxima audiència televisiva, i que les sancions responen a un intent de criminalitzar-los per aquest motiu".

El secretari general de la formació, Robert Hernando, ha assenyalat que “resulta paradoxal que vestir un burka en un camp de futbol suposi una multa i en canvi sumi punts per obtenir ajudes socials”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 LLanso, TIANA, 21/06/2012 - 17:40

Si per aixó la pancarta està amb espanyol, oi.

#7 PXC, PXC, 21/06/2012 - 15:52

JA HO DIU ANGLADA...CANYA CONTRA ELS IMMIGRANTS ESPANYOLS.

#7.1 LLanso, TIANA, 21/06/2012 - 17:41

Si per aixó la pancarta està amb espanyol, oi.

#6 futur, bcn, 21/06/2012 - 15:05

Naturalment, que les multes son la intolerable cara de la inexistent llibertat d'xpressió a Espanya. Aquest país camina cap a la dictadura.

#5 LOLA, BARCELONA, 21/06/2012 - 13:28

Aquests del pxc son per mi els nous "progres"... els que lluiten de veritat pel poble i les llibertats. Lastima que no lluitin per la llibertat de catalunya, perquè de la mateixa manera que immigrants moros volen imposar la seva a espanya, els espanyols fan lo mateix a catalunya.

#4 Séneca, Barcelona, 21/06/2012 - 12:55

Em censureu masses comentaris. No ho entenc, però em sembla un abús, donat que argumento el que dic i no falto a ningú. No anem be. Hauríeu de respectar més l'opinió de persones que, com jo, solen cooperar amb comentaris a diversos blogs de E-N.