BCN World ha estat el projecte estrella del Govern de CDC aquesta legislatura i així ho han defensat els seus consellers durant aquest temps malgrat els problemes que s’han trobat per tirar-lo endavant. Tot i això, Junts pel Sí, la coalició formada per CDC, ERC i entitats sobiranistes, ha ofert a la CUP deixar-lo en suspens, almenys, el Pla Urbanístic de Barcelona World.
El conseller d’Economia, Andreu Mas Colell, va assegurar el passat mes de juny al Parlament que BCN World seguia endavant i va afirmar que "acabarà amb inversions reals" i creació d'ocupació malgrat les dificultats de la Generalitat per trobar inversors i tirar endavant el projecte després de la sortida de Veremonte.
Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació, va assegurar ara fa un any que la Generalitat "segueix apostant" pel macro complex de turisme i oci BCN World, independentment del resultat de l'opció de compra dels terrenys que Veremonte va decidir no executar. En declaracions als mitjans al Parlament, Puig va defensar que és un projecte que el Govern creu que "té recorregut i que veurà la llum en els pròxims mesos del 2015”.
El titular de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va defensar que el projecte basat en el joc no perdia pistonada malgrat la decisió de Veremonte de fer un pas enrere i, en una entrevista a TV3 concedida pocs dies després de les declaracions de Puig, va assegurar que "BCN World és qualitativament cada vegada millor”. "Estem aportant criteris que ho atemperen i que són compatibles amb l'ambició planificada des del primer dia", va afegir.
El president de la Generalitat, Artur Mas, va signar el març del 2014 l’acord amb el PSC per aprovar les reformes legislatives necessàries per fer possible el projecte i va indicar que “és un projecte que es fa, fonamentalment, perquè hi hagi més feina, que és el principal problema que té avui el país, i es generi activitat econòmica”.
Mas també va dir que l’objectiu del projecte era assolir “el lideratge turístic de Catalunya, en el seu conjunt, i del Camp de Tarragona en particular” i va reivindicar que, amb BCN World, Catalunya volia convertir-se en “un focus mundial per atreure convencions i congressos, és a dir, turisme de negocis i turisme familiar”. “No fomentar ludopaties severes i que una part dels ingressos del joc es reinverteixin en acció social i territorial”, va concloure.
Mas-Colell, abans de la signatura de l’acord amb el PSC, va demanar "desdramatitzar" el debat polític sobre el projecte de BCN World i va recordar que si el projecte tirava endavant, es convocarien "concursos" i s'elaborarien "plans directors", se sotmetrà tot a informació pública i s'activaran les "formes de participació habituals".
Francesc Homs, quan era conseller de la Presidència, va afirmar que ”no m'agrada parlar en termes d'amenaça, però en un món global, o aprofites les oportunitats o passen de llarg". En unes declaracions a finals de gener del 2014, l’aleshores portaveu del Govern va recordar que “el que ens hi juguem són llocs de treball". "S'ha de fer, amb unes condicions, però s'ha de fer", va concloure.