Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2013. 15:36h.

Quan el líder d'Unió era independentista

Duran va acabar un consell nacional de l'any passat amb el crit "Visca Catalunya liure"

Quan el líder d'Unió era independentista

Duran, al consell nacional de CiU de l'octubre del 2012

El president d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, va acabar el seu discurs al Consell Nacional que CiU va celebrar a l'octubre del 2012, abans de les eleccions del 25-N, amb la frase de Manuel Carrasco i Formiguera que diu: "Amunt, avant, Visca Catalunya lliure!"

Duran, en aquella intervenció, va advertir que en el procés de 'transició nacional' "no podem infravalorar l'Estat, no podem infravalorar Espanya i la seva força, no podem menysprear Espanya, ni hem de fer estridències contra ningú, com no estem fent". El líder de CiU a Madrid va llançar una proposta que es va endur una ovació: "Ens aniria millor poder catalanitzar una mica Espanya".

Un dia després d'aquesta afirmació, Duran se'n va desdir. A través d'un comentari que va publicar al seu compte de Twitter va retreure al portaveu del PP al Parlament Europeu, Jaime Mayor Oreja, que vulgui "tractar la independència de Catalunya" com si es tractés de la banda terrorista ETA i ha afirmat que "no sóc independentista, però sempre dic que tot es pot defensar mitjançant la paraula".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 BEJOTA, BCN, 14/12/2013 - 15:29

En caso de celebrarse un hipotético referéndum independentista, que tal como lo ha anunciado Artur Mas es inconstitucional, el 44% de los catalanes se decantaría a favor de la separación.

Un 44,1% de los catalanes votaría a favor de que Cataluña se convierta en un Estado independiente.

#2 Concepció, Barcelona, 13/12/2013 - 16:22

El líder d'Unió hauria de recordar i honrar la memòria del seu tan admirat Carrasco i Formiguera,el qual segons he llegit a Hilari Raguer, va dir mentre l'afusellaven (per ser català, no tenia cap altre delicte), "Visca Catalunya lliure"!.
Senyor Duran: dignitat.

#1 BEJOTA, BCN, 13/12/2013 - 15:29

No hi ha aval europeu a la pretensió de CiU, de celebrar una consulta independentista. Les autoritats comunitàries subratllen que és un assumpte intern espanyol que ha de resoldre's sobre la base de la Constitució, i reiteren que, en tot cas, la secessió deixaria Catalunya fora del M.Comú.

#1.1 LOLA, BCN, 13/12/2013 - 17:41

Bueno, estariem com Suïssa... quin mal hi ha? XD