Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2019. 22:45h.

Quan Forcadell deia “cap pas enrere”

L’expresidenta del Parlament afirmava que “no tenim por”

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que aquest dimarts ha reconegut al Tribunal Suprem que la DUI va ser una “declaració política” i el programa independentista de Junts pel Sí “no es va dur a la pràctica”, era una de les veus més contundents a l’hora de defensar el procés quan presidia la cambra catalana.

La fiscal de l’Estat, Consuelo Madrigal ha mostrat un vídeo d’un acte del 21 de setembre del 2017 -davant el TSJC- en què es veu a Forcadell cridant que “no tenim por”. “Davant de cadascuna de les agressions i de la repressió de l’Estat espanyol, responguem fermament, serenament, amb dignitat i sense caure en provocacions”, demanava l’expresidenta del Parlament.

Forcadell, d’altra banda, va asseverar que “no farem cap pas enrere”. Ho va dir el 21 d’octubre del 2017 en una declaració institucional al Parlament, després que el Govern espanyol apliqués l’article 155 de la Constitució. També va acusar l’expresident de l’Executiu central, Mariano Rajoy, d’executar “un cop d’Estat de facto” amb el propòsit “d’escapçar les institucions catalanes i apropiar-se’n”.

L’expresidenta de la cambra catalana, però, no s’ha expressat amb aquesta contundència quan la seva advocada, Olga Arderiu, li ha preguntat què va passar el día que es va implementar el 155. “El que vam fer va ser, abans de res, desconvocar la Mesa del Parlament i vam convocar una mesa de la Diputació Permanent”, ha explicat.

Carme Forcadell, davant el TSJC el 21 de setembre del 2017
Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Veciana, Barcelona, 27/02/2019 - 16:41

No van fer marxa enrere,és que van fer mitja volta i van avançar.