Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2010. 14:10h.

Quan les dones no pintaven res

De Gispert recorda que fa 35 anys havien de demanar permís fins i tot "per poder treballar"

Quan les dones no pintaven res

De Gispert, després de ser escollida, amb un grup de dones

La nova presidenta del Parlament, Núria de Gispert, s'ha mostrat "honorada i feliç" per presidir "el Parlament més paritari dels que hi ha hagut des del 1980" i ha tingut paraules "pel meu pare, Ignasi de Gispert, conseller de Justícia en el primer Govern del president Pujol".

"Sóc conscient -ha afegit- de la responsabilitat històrica que assumeixo en ser la primera dona presidenta del Parlament de Catalunya, un parlament que ja existia al segle XIII. És important per a les dones, també per als homes, però encara ho és més per a la normalització de la nostra societat i del nostre país".

De Gispert ha recordat, en el seu primer discurs, "aquella societat en què les dones no tenien dret a vot, no aixecaven la veu en presència dels homes, no rebien la mateixa educació ni tenien accés a determinats treballs. Estem lluny d’aquelles lleis que no fa ni tan sols trenta-cinc anys permetien que les dones requerissin el consentiment del pare o marit per poder treballar, que la potestat sobre els fills l’exercís només el pare; la mare la rebia quan es quedava vídua i, per tant, més desemparada. La dona estava catalogada en el grup dels menors i dels incapacitats".

També ha manifestat que "aquesta novena legislatura, com deia, obre noves portes i nous horitzons, ve marcada per la lluita contra la crisi econòmica que està minant la seguretat i les esperances de la gent". En la seva opinió, "aquests fets –crisi econòmica i autogovern, model d’estat i confiança i autoestima– són els que segurament seguiran preocupant els nostres conciutadans en els propers anys".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 robert, bcn, 16/12/2010 - 18:00

Nuria, quan has aprés a parlar català?