Publicitat
Política · 19 de Març de 2014. 13:37h.

Quan Rosa Díez acceptava la independència

L'any 1999 afirmava que "si alguna vegada la majoria dels bascos volgués la independència, la democràcia s'adaptaria"

Quan Rosa Díez acceptava la independència

Imatge de l'entrevista a La Vanguardia

La presidenta d'UPyD, Rosa Díez, que s'oposa a la possibilitat que Catalunya celebri una consulta, va defensar el dret d'autodeterminació quan era a les files del PSOE i era el cap de llista del PSOE per a les eleccions al Parlament europeu de 1999.

Díez va afirmar, en una entrevista a La Vanguardia al juny d'aquell any, que "si alguna vegada la majoria dels bascos voldria la independència, la democràcia s'adaptaria, perquè la democràcia és la capacitat d'adaptar-se al que desitgin els ciutadans lliurement, a l'urna".

Preguntada sobre un possible exercici del dret a l'autodeterminació al País Basc, la diputada ha apuntat que "en democràcia, l'autodeterminació és anar a votar. El dret de secessió és una altra cosa". "Si el PNB cregués que els bascos volem la independència, quan va a les urnes el demanaria", ha afegit.

La líder d'UPyD va aconseguir el passat mes de febrer que PP i PSOE se sumessin a una moció de rebuig a la consulta presentada pel seu grup i, actualment, defensa que el dret a decidir correspon a tots els espanyols i que el marc legal vigent no deixa lloc a un referèndum d'autodeterminació.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 universitat, BARCELONA, 19/03/2014 - 20:52

Mahatma Gandhi (Harijan, 29-4-1933,p2)

"...cuando alguien encuentre alguna contradicción en dos escritos míos sobre el mismo tema...haría bien en elegir, entre ambos, el último."

#8 El mico de l'anís, Badalona, 19/03/2014 - 19:39

Aquesta paia ha anat canviant el seu discurs segons els seus interessos i les seves rancúnies.

#7 Erase una vez... , un pais golfo y autocrata, 19/03/2014 - 19:12

Politica de bandes, de "xusma" , aquesta dona és "xusma", al igual que el "seu" homònim masculí Rivera, de ciutadans de la Grandissima Nación. Però "oju", una de centre i l'altre de dretes. Aquest és el país dels rics que trepitgen qualsevol que hi hagi pel mig. Patètic. VULL UN NOU PAÍS : SU

#7.1 SU, MATE, 19/03/2014 - 19:16

Suma't.

#6 Kropotkin, Vic, 19/03/2014 - 19:00

Por suerte tenemos a Citadans que SIEMPRE ha estado en contra de la independencia y de los chorizos.

#5 Protágoras, bcn, 19/03/2014 - 18:33

En cierta ocasión el filósofo Karl Popper fue recriminado por un periodista que le acusó de haber cambiado de opinión sobre cierto asunto. El filósofo le contestó "yo cuando me equivoco rectifico ¿ud. qué hace?".
Solo los brutos muy brutos nunca cambian de opinión.