Política · 10 de Juliol de 2014. 20:51h.

Quan Unió lloava Juncker

Sedó i Gambús deien abans de la polèmica sobre el dret a decidir que la seva candidatura “és una bona notícia”

Quan Unió lloava Juncker

Gambús, amb Juncker

Unió elogiava el conservador luxemburguès Jean-Claude Juncker, candidat a presidir la Comissió Europea, el passat mes de març, poc abans que la seva contundència contra el dret a decidir de Catalunya provoqués fins i tot que Josep Antoni Duran i Lleida dubtés sobre el suport de la seva formació al candidat.

Juncker, en efecte, va qüestionar el dret a decidir dels catalans durant una visita a Madrid el passat mes de maig. Duran, que havia mostrat prèviament el seu suport a la candidatura del conservador, va replicar llavors que "Entre Juncker i Catalunya, sempre ens quedarem amb Catalunya”. “Ja veurem finalment quins són els candidats que es posen a votació i ja prendrem la decisió oportuna quan toqui”, afegia.

Però dos mesos abans, al març, l’encara eurodiputat d’Unió, Salvador Sedó, i el candidat dels democristians al Parlament europeu, Francesc Gambús, elogiaven el luxemburguès.

“És un europeista de cap a peus, amb una clara visió política del present i del futur de la Unió Europea, i aquestes característiques el fan el candidat ideal en un moment en què a Europa li cal una efectiva direcció política des de la Comissió Europea. És una bona notícia per a Europa i per als seus valors”, asseguraven sobre la candidatura de Juncker.
 
“La visió política de Jean-Claude Junker és compartida per Unió Democràtica de Catalunya des de fa molt de temps i des de les arrels democratacristianes que compartim”, comentaven després d’una reunió del PPE a Dublín.
 
Sedó i Gambús afirmaven també que ja que la Comissió Europea és la institució que defensa i ha de defensar els interessos comuns de tots els europeus, “ens cal un president amb una forta personalitat i vocació d'independència per poder dur a terme la seva funció”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#8 Miralles, Barcelona, 11/07/2014 - 20:41

DiploCat... DiploCat.... ? Ah sí! Diplomàcia CATETA!!!

#3 BEJOTA, bcn, 11/07/2014 - 12:48

Advertiment a l'independentisme

Juncker: "És una qüestió que ha de resoldre Espanya"
El futur president de la Comissió Europea rebutja l'empara sol·licitada per Josep Maria Terricabras (ERC).

#3.1 BEJOTA, BCN, 11/07/2014 - 13:35

Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més", sosté.

.ICV ,No ÉS

#2 Joedi Der, de, 11/07/2014 - 09:28

I encara el seguim lloant els independentistes atès que ha fet declaraciona a favor de la independència com la resta de líders europeus.

#1 Kropotkin, Vic, 11/07/2014 - 09:01

Los representantes de la clase extractiva estelada son realmente de lo mejor... Jua, jua, jua,... El clan de los sicilianos se queda corto... Jua, jua, jua,...