Publicitat
Política · 13 de Novembre de 2008. 18:17h.

Quasi 50 alts càrrecs a Oslo en plena crisi

Les administracions paguen un viatge per a responsables de Benestar Social

Quasi 50 alts càrrecs a Oslo en plena crisi

L'Òpera d'Oslo, vista des del fiord

La Diputació de Barcelona va programar un viatge per a 47 persones a Oslo, entre el 11 i el 17 d'octubre d'enguany. Aquest viatge, que, segons s'explicava a la presentació, tenia "per objectiu fomentar la formació i l'intercanvi d'experiències a fi de reforçar la capacitat de lideratge per a definir un model d'atenció en serveis socials eficaç, eficient i de qualitat", estava destinat a "regidors i regidores de Benestar Social de la província de Barcelona".

De les 47 persones que es van traslladar a Noruega, però, només 28 són regidors o regidores de Benestar Social. Dos d'ells, per cert, enviats per l'Ajuntament de Subirats. I, a més, es dóna la circumstància que malgrat que el viatge estava destinat a regidors de la província de Barcelona també hi va anar la regidora de l'Ajuntament de Reus.

La resta de la comitiva la van formar quatre diputats de la Diputació de Barcelona, set membres del Parlament -entre ells cinc diputats i diputades- i vuit tècnics de l'Àrea de Benestar Social. Tots, els 47, es va allotjar a un hotel de quatre estrelles d'Oslo i van anar amb totes les despeses pagades per l'administració pública. Les des despeses del viatge van córrer a càrrec de cada administració, segons han explicat fonts oficials de la Diputació, que va pagar el viatge dels quatre diputats i els vuit tècnics que hi va enviar. Per la seva banda, els respectius Ajuntaments van costejar els desplaçaments dels regidors i el Parlament de la seva representació, formada per set persones, entre elles cinc diputats i diputades.

Un cop a Oslo, els polítics van ser rebuts per l'alcalde de la ciutat, van visitar l'Ajuntament i, entre d'altres llocs, la comitiva de la Diputació va assistir també a diverses conferències, com una oferta pel Ministeri de Salut i Serveis Socials i el Ministeri de Treball i Inclusió Social de Noruega. També van estar a diversos centres de benestar social, com el del districte de Sagene o el del districte de Bjerke. Van estar al Ministeri d'Infància i Igualtat Social, a residències i centres per a la gent gran, entre elles la Solvang o la Kanarellen, i van fer una excursió al fiord d'Oslo.

Segons la Diputació, "l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona realitza viatges d’estudi, com el d’Oslo, amb l’objectiu de fomentar la formació i intercanvi d’experiències en matèria de serveis socials. Així, ha visitat especialment experiències de política social dels països nòrdics, ja què aquests són un referent en aquesta matèria, amb models molt més avançats i amb un bon nombre de bones pràctiques i experiències innovadores que permeten un gran aprenentatge a tots els assistents". "La realització d’aquests viatges d’estudi -han afegit- han permès a la Diputació de Barcelona ser pionera en l’impuls de polítiques socials com el desenvolupament de l’atenció domiciliària, la prestació de serveis de respir per a famílies cuidadores, la millora de la qualitat dels serveis socials amb la utilització del benchmarking o l’atenció a la dependència que vam incorporar en el nostre programa d’actuació molt abans de que arribés a l’agenda pública".

La Diputació justifica també la participació de representants de regidors de fora de Barcelona perquè "té una llarga experiència de col·laboració amb dos ajuntaments catalans d’altres províncies com són Reus i Lleida. Des de l’any 1986 les Diputacions provincials de Lleida i Tarragona van renunciar a exercir les seves competències de suport als municipis en matèria de serveis socials i durant aquest temps des de la Diputació de Barcelona hem facilitat suport tècnic i assessorament en temes puntuals. En cap cas s’ha atorgat mai cap tipus de prestació econòmica a cap d’aquests ajuntaments".

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 chucki, Bcn, 16/11/2008 - 19:58

I la Consellera anunciant retalls a les miserables ajudes de la llei de dependència...Jo proposo una REBEL·LIÓ POPULAR!!!

#47 CATALÀ DECEBUT, Sant LLorenç Savall, 15/11/2008 - 14:36

Em sembla vergonyant aquesta disbauxa de despeses, de viatges, cotxes oficials, campanyes publicitàries. Fins quan?. Fins quan haurem d'aguantar les llistes tancades i l'antidemocràtica "disciplina de vot? Potser cal una abstenció del 65% com a mínim!

#46 Papitu, Badalona, 15/11/2008 - 11:21

No no surten els números eduard. Molts regidors es van pagar el viatge i van agafar dies de vacances. Si volem fer lleis mes socials algu hauria d'aprendre com es poden fer, digo. Crec que el viatge es podria fer mes barat, pero no deixar de fer-ho.

#45 TOMAS, Barcelona, 15/11/2008 - 08:19

I la Fiscalia que espera ha obrir diligencies? Tothom, menys la Fiscalia, sap que la Diputació de Barcelona es un gran niu de corrupció generalitzada; Zapatero, que esperes a enviar els fiscals a detectar el gran delicte continu? Prou Corrupció PSOE

#44 Eduard, Santa Coloma de Gramenet, 14/11/2008 - 18:37

No pareu de censurar eh! Torno a enviar-ho fins que ho publiqueu: Dels polítics, 22 del PSC, 7 de CIU, 3 d'ERC, 2 d'IC, 2 del PP i 1 de Ciutadans. A Miquel (Barcelona) o no li surten els comptes o és que és molt mentider.