Política · 20 de Juliol de 2018. 14:15h.

Quasi la meitat dels votants del PPC no són demòcrates, segons la Generalitat

L'estudi del CEO assegura que els independentistes són qui més defensen la democràcia

Quasi la meitat dels votants del PPC no són demòcrates, segons la Generalitat

El darrer baròmetre del CEO pregunta "quina de les següents frases reflecteix millor la seva opinió sobre la democràcia?". L'organisme de la Generalitat dóna tres opcions de resposta, a més del clàssic No sap/no contesta.

La primera opció de resposta és "la democràcia és preferible a qualsevol altre forma de govern", que compta amb un suport del 83,3% dels catalans. La segona opció de resposta és "en algunes circumstàncies un règim autoritari és preferible a un sistema democràtic", que té el suport del 4,1% dels catalans. La tercera opció és "per a persones com jo, m'és igual un règim democràtic o un règim no democràtic", amb un 5,9% de suport.

En canvi, sí es miren les respostes per electors dels diferents partits, els més demòcrates són els ciutadans que voten opcions independentistes, sempre segons el CEO. D'aquesta manera, els votants més demòcrates són els de Junts per Catalunya. Un 93,8% creuen que la democràcia és la millor opció.

Entre els votants d'ERC, els segons més demòcrates, un 92,8% aposten per la democràcia. Els tercers més demòcrates són els electors de la CUP (89,8%). Tot seguit venen els votants no independentistes, amb un grau d'estima a la democràcia més o menys alt segons el partit.

Així, un 88,8 dels votants del PSC defensen la democràcia, mentre que en el cas dels 'comuns' la xifra ja es redueix al 84,5%. El CEO destaca que els 'demòcrates' de Ciutadans són el 73,5%, mentre que un 9,9% aposten per un règim autoritari i a un 6,7% els hi és igual.

El cas més extrem, segons el baròmetre de la Generalitat, és el dels votants del PPC: només un 56,1% consideren que la democràcia és la millor opció, mentre que un 20% opta per un sistema autoritari i un 14,4% li és igual democràcia que dictadura. 8738-p.jpg

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#22 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 21/07/2018 - 00:15

Por TRASPARENCUA que nos digan quienes son los democratas y los que no.
Los totalitarios de la Generalitat ejerciendo de suopremacistas

#21 Refranero Español, Sabiduría Popular Española, 20/07/2018 - 22:09

"Dime de qué presumes y te diré de qué careces."

#16 iñigo, castelló, 20/07/2018 - 18:07

Los del CEO nos intentan convencer de que nos neoperonistas de Puigdemont y los cuperos que loan el régimen castrista son más demócratas que, por ejemplo, los del PSC. Ajam...

#15 Alejandro, Barcelona, 20/07/2018 - 18:06

Ya lo sabemos, procesistas. Aquí los únicos demócratas son los que desobedecen las leyes constitucionales, los que roban y mienten al pueblo, o sea, VOSOTROS .

#14 Eduardo González Palomar, Manlleu, 20/07/2018 - 17:40

Se ve que, para los del CEO, los totalitarios independentistas, que han tratado de humillarme y han logrado conculcarme derechos lingüísticos e ideológicos inalienables, son demócratas.