Política · 2 de Gener de 2018. 19:18h.

Quatre diputats del PPC es queden sense escó

Esperanza García, Alberto Villagrasa, Juan Milián i Marisa Xandri no repeteixen pels mals resultats

Quatre diputats del PPC es queden sense escó

La davallada electoral que el Partit Popular ha patit a les eleccions del 21-D, que ha obtingut els pitjors resultats electorals de la seva història a Catalunya, ha deixat a quatre exdiputats del Parlament de Catalunya fora de l'hemicicle. La formació, encapçalada per Xavier García Albiol va tocar fons en els passats comicis, passant d'11 diputats a 4 i obtenint poc més de 179.000 vots.

Esperanza Garcia, que anava quarta a la llista per a la circumscripció de Barcelona, Alberto Villagrasa, que anava de sisè i Juan Milián, vuitè a la llista dels populars han perdut l'escó. A la circumscripció de Lleida, la cap de llista Marisa Xandri no ha obtingut els vots mínims per a obtenir representació, i es quedarà també fora de la cambra.

El gran beneficiat del declivi del PP ha estat el guanyador de les eleccions, Ciutadans, que ha passat de 25 a 36 diputats. Tot i que durant la nit electoral els resultats donaven 3 diputats al PP, després de la comptabilització del vot exterior, la formació taronja va perdre un dels escons aconseguits a Tarragona en favor del PP, fet que va propiciar que el cap de llista per Tarragona i portaveu dels populars Alejandro Fernández mantingui el seu escó de diputat.

Els candidats populars que han aconseguit mantenir l'escó a l'hemicicle són Xavier García Albiol, Andrea Levy Soler, Santiago Rodríguez i Serra i Alejandro Fernández Álvarez.

4 Comentaris

Publicitat
#4 Unionista, Girona, 03/01/2018 - 14:47

Pues nada, ahora toca ir a trabajar. Darle las gracias a vuestro Mariano "el valiente".

#3 Lo Pardal, La Figuera, 03/01/2018 - 13:38

Lástima la Esperanza Garcia. Me hacia llorar de emoción verla en la Sexta, con el dominio que tenia del plató y cuando convenia interrumpir para marear a ilusos como yo.

#2 Ay mariano, Barcelona, 03/01/2018 - 09:03

I con la valentía de Mariano con el 155 light, en las generales también se volverán a quedar a cuadros.

#1 Borrell ll, Girona, 02/01/2018 - 20:12

Ja veus Xandri, tirant estelades a la bassura et pensaves que et votarien els teus, i ni així. A cagar a la via guapa....