Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2014. 18:31h.

Quatre treballadors del CEO cobren per sobre del conveni

Provenen de l’antiga Fundació Centre de Documentació Política que presidia Miquel Sellarès

Quatre treballadors del CEO cobren per sobre del conveni

El director del CEO, Jordi Argelaguet

El Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) va absorbir al juliol del 2012 quatre treballadors de la Fundació Centre de Documentació Política (FCDP), la fundació que presidia Miquel Sellarès. Aquests treballadors han percebut un sou superior al que marca el conveni, segons un informe de la Sindicatura de Comptes sobre l’exercici del 2012 publicat aquest dimecres.

La Sindicatura, en efecte, creu que s’han “detectat incompliments en el règim retributiu” dels quatre treballadors provinents de la FCDP, ja que no s’han equiparat les seves retribucions amb les de la resta d’empleats del CEO.

De fet, recorden que aquestes persones ja “percebien retribu­cions bàsiques superiors a les establertes en les taules salarials del conveni d’oficines i despatxos, segons la categoria professional” quan treballaven a la fundació dirigida per Sellarés. A més d’un “complement de puntualitat” que tampoc no estava especificat al conveni.

Malgrat que aquestes anomalies ja es van detectar en un informe de l’exercici 2009, la Sindicatura recorda que a l’any 2012 encara continuaven “vigents les incidències anteriors corresponents a les re­tribucions dels quatre treballadors integrats al CEO de la FCDP”.

És per això que recomanen al Centre d’Estudis d’Opinió que regularitzi “la situació d’aquest personal mitjançant la tramitació de l’adhesió de les persones que ocupen aquests llocs de treball al VI Conveni col·lectiu i adequar les seves retribucions a les funcions realment exercides i a la nor­mativa vigent”.

La Generalitat va decidir liquidar la Fundació Centre de Documentació Política al juny del 2012. Aquest organisme, que inicialment comptava amb 25 persones en plantilla, va quedar-se només amb quatre empleats després d’un ERO i diverses baixes voluntàries. Un cop liquidada la FCDP els quatre treballadors van passar al CEO.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Jordi B, Barcelona, 13/02/2014 - 03:52

Els convenis marquen el mínim a cobrar i no el que s'ha de cobrar. Tot i això, hi ha sectors que amb l'excusa de la crisi cobrem per sota del mínim estipulat al conveni.

#1 Pere, Comarca Garraf, 12/02/2014 - 20:38

Cap problema, un error.
Que tornin els diners i llestos !!!