Publicitat
Política · 5 de Març de 2014. 13:20h.

"Què aporta el 'fitxatge' d'Ernest Maragall?"

La sobiranista Carme-Laura Gil diu que Nova Esquerra Catalana "ha fracassat"

"Què aporta el 'fitxatge' d'Ernest Maragall?"

Carme-Laura Gil, en una foto d'arxiu

L’exconsellera d’Educació, Carme-Laura Gil, es pregunta "Què aporta el 'fitxatge' d'Ernest Maragall? perquè recorda que, un cop acabat el tripartit, l'exconseller “romangué al buit” i afegeix que Nova Esquerra Catalana “ha fracassat en l'objectiu d'ésser l'aixopluc dels socialistes descontents, ‘orfes de partit’”. També creu que ERC l’ha fitxat pel cognom.

Laura-Gil, en un article al seu bloc, expressa que ERC perseguia “la inclusió a la candidatura d'ERC d'un membre conspicu del PSC, crític amb la direcció del partit, hagués estat sense dubte una manera explícita de demostrar la voluntat d'ERC d'ésser l'esquerra socialista catalana del futur”. 

“Probablement -diu- aquest era l'objectiu de la recerca, fins avui, infructuosa. Ernest Maragall n'ha estat el succedani, no és membre del PSC, no és una personalitat conspícua, té qualitats i currículum i té quelcom impagable, el cognom”.

L’exconsellera sobiranista, citant de l’obre d’Oscar Wilde "La importància de dir-se Ernest", considera que Junqueras ha fet la paràfrasi, “la publicitat electoral en farà la resta, hi veurem un cognom amb majúscules. ‘Vota MARAGALL’, i la imaginació en farà la resta”.

Carme-Laura Gil, que va criticar CDC i ERC per rebutjar un govern nacionalista, exposa que “no crec” que la inclusió de Maragall com a número dos d’ERC per a les eleccions europees sigui “la demostració de la voluntat integradora” de la formació que lidera Oriol Junqueras.

Finalment, diu que “Ernest Maragall no pertany al PSC, el partit del qual fou fundador, no és cap figura clau pública en la història del socialisme català, no és en Pasqual, ha estat durant molts anys a l'Ajuntament de Barcelona el germà invisible de l'Alcalde”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#10 pepe, andorra, 05/03/2014 - 19:28

nchts, seguro q si Mola sublevara de nuevo, al día siguiente se apuntaba a los requetes. Este no es mas q un chaquetero q debería pasar al ostracismo y no volver jamas a cobrar un puesto publico. Una version local del sr. Martin Villa, personas q siempre han cambiado la chaqueta para cobrar

#9 narcisa, barsaalona, 05/03/2014 - 19:03

droja en el colacao?

#7 Pere Prunavera, Barcelona, 05/03/2014 - 18:48

Cal veure que de fora vindran que de casa ens treuran.

#6 spanish, madrid, 05/03/2014 - 15:40

Junqueres ets un inutil mira que posar a Maragal i Comin de 2 i 3 que no hi ha gent a ERC ?

#4 Papaluna, Barcelona, 05/03/2014 - 15:25

El que diu és absolutament cert. És un anàlisi encertat i oportú del que succeeix a les esquerres a Catalunya. Tant se'ls hi fot la ortodòxia dels procediments per a obtenir majories o pactes amb sentit comú. Aquí, el que priva és assegurar-se un pessebre per treure's un sou públic i pispar molt.