Publicitat
Política · 23 de Gener de 2013. 19:48h.

Què diu la Declaració de Sobirania?

El Parlament reivindica que Catalunya és un "subjecte polític i jurídic sobirà"

Què diu la Declaració de Sobirania?

Una imatge del panell de votació

La Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament assenyala que "el procés de l’exercici del dret a decidir serà escrupolosament democràtic" amb l'objectiu que "el pronunciament que en resulti sigui l’expressió majoritària de la voluntat popular".

Un dels punts de la proposta indica que "es dialogarà i es negociarà amb l’Estat espanyol, les institucions europees i el conjunt de la comunitat internacional".

També que "es garantirà la cohesió social i territorial del país i la voluntat expressada en múltiples ocasions per la societat catalana de mantenir Catalunya com un sol poble".

La declaració té un preàmbul que on es remarca que "el poble de Catalunya, al llarg de la seva història, ha manifestat democràticament la voluntat d’autogovernar-se".

En aquest sentit recorda que "el parlamentarisme català té els seus fonaments en l’Edat Mitjana, amb les assemblees de Pau i Treva i de la Cort Comtal".

Així mateix es constata que "les dificultats i negatives per part de les institucions de l’Estat espanyol, entre les quals cal destacar la sentència del Tribunal Constitucional 31/2010, comporten una negativa radical a l’evolució democràtica de les voluntats col·lectives del poble català dins de l’Estat Espanyol i crea les bases per una involució en l’autogovern, que avui s’expressa amb total claredat en els aspectes polítics, competencials, financers, socials, culturals i lingüístics".

Text íntegre de la Declaració de Sobirania

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#9 DLM, Barcelona-España, 24/01/2013 - 07:34

He estado tratando de localizar éste tema en las columnas de críticas teatrales, hasta que me he dado cuenta que, aquí, en Catalunya, a ésto le llaman alta política. Manda huevos.
La mayoría de interpretes, no llenarían ni un teatro de pueblo, pero en la política viven a lo grande. Patético.

#8 Kim, Blanes, 24/01/2013 - 07:09

Procede que el Gobierno español, a través de la Delegación en Cataluña, realice un comunicado al Parlamento catalán, a la sociedad catalana y a la española, en el que haga saber que el Parlamento se ha excedido en sus atribuciones y que no es pertinente la declaración que ha hecho. Punto.

#7 Pere Pagès, CATALONIA IS MOLT DIFERENT, 23/01/2013 - 23:32

¡ME IMPORTA UN PIMIENTO!
M'IMPORTA UN COGOMBRE!

#6 Cesc, Sant Francesc (Formentera), 23/01/2013 - 23:23

sí, sí,la declaració aquesta esta molt bé i tal però no diu ni fucking "mú" dels Països Catalans i la territorialitat de la nació catalana, i sincerament, crec que no costava pas tant de fer encara que fos una tímida menció a la restqa de territoris catalans...

#6.1 pepe, andorra, 24/01/2013 - 11:41

q se hable francés en suiza no significa q esa parte de suiza sea francesa, q se hable catalán en Andorra o un dialecto en Valencia, no significa q sean territorios de propiedad catalana. Aunque confundir interesadamente cultura y política es normal en la neo-nobleza medieval catalana.

#5 spanish, Madrid, 23/01/2013 - 21:50

que quieren ponerse ciegos de soberano

#5.1 pepe, andorra, 24/01/2013 - 11:42

muy agudo,