Publicitat
Política · 25 d'Agost de 2010. 14:50h.

Què fa Espanya a l'Afganistan?

La mort de dos guàrdies civils reobre el debat sobre la presència espanyola

Què fa Espanya a l'Afganistan?

Milers d'afganesos s'han manifestat després del tiroteig cridant consignes contra les tropes espanyoles

Dos guàrdies civils destinats a l'Afganistan i el seu intèrpret han mort durant un intercanvi de trets amb un policia afganès en una base de l'OTAN sota control de les forces espanyoles al nord-oest del país. Es tracta d'un capità i d'un alferes i el seu intèrpret, nacionalitzat espanyol.

El secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, ha expressat el condol als familiars dels guàrdia civils, José María Galera i Leoncio Bravo, així com a tot el cos de la Guàrdia Civil. 
Duran i Lleida ha assegurat que “a Espanya s’ha d’obrir, d’una vegada per totes, un debat sobre l’Afganistan que, entre d’altres coses, permeti que l’opinió pública tingui pautes i criteris per valorar la presència espanyola en aquest país”.

El líder de CiU a Madrid ha manifestat que “cal recordar que el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, encara té pendent una compareixença en el Ple del Congrés que s’hauria de fer el més aviat possible”. Duran i Lleida creu que “s’ha d’acabar amb la manera d’abordar aquest tema a la qual ens té acostumada la ministra de Defensa, Carme Chacón”. Concretament, ha detallat, “com si l’exèrcit fes d’ONG a l’Afganistan i ignorant l’existència d’una guerra que molt possiblement la comunitat internacional tingui perduda”.

Alhora, ha insistit que “aquest debat i qualsevol decisió futura s’ha de prendre en el si de la comunitat internacional i d’una manera compassada amb els països allà presents, i no un a un”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 La respuesta nunca la podrá entender un poble botiguer, bcn, 26/08/2010 - 14:02

Buena pregunta con mejor respuesta: cumplir sus obligaciones internacionales, eso es lo que hace España, cosa que dudo muhco hiciera la CAT. independent por falta de Ejército y por su tarannà claramente botiguer, tacaño, agarrao y avaro

#6 Eduard, Barcelona, 26/08/2010 - 09:04

és veritat! on son els "No a la Guerra"? Han perdut tota credibilitat! Quina llastima.

#5 Ramon, Barcelona, 26/08/2010 - 00:42

Tan bon punt el PP guanyi les eleccions espanyoles resultarà que a l'Afganistan hi ha una guerra i els pacifistes espanyols i catalans sortiran de l'actual estat catalèptic. I tornarem a sentir casserolades. Dubto molt que es pugui ser més indecent.

#4 Asier, Barna, 25/08/2010 - 17:28

El ministre Rubalcaba ha dit que això ha estat un acte terrorista.
Que es preparin els talibans, ara els de la AVT els muntaran diverses querelles i una mani i la Audiencia Nacional els farà detenir pels mossos.
Estan acabats

#3 Vicenç Ramoneda i Ullar, Sentmenat, 25/08/2010 - 16:55

Que fan els espanyols allà? Malbaratar mes de 6000 euros per soldat i dia, ves!