Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2013. 19:40h.

"Què volen, prohibir la llibertat d'expressió?"

El conseller Homs assenyala que la declaració sobiranista és "inimpugnable"

"Què volen, prohibir la llibertat d'expressió?"

Homs, durant la roda de premsa. (Foto: 3/24)

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha fet una valoració sobre el pronunciament del Consell d'Estat, que considera que hi ha motius per portar la declaració sobiranista del Parlament, del passat 23 de gener, al Tribunal Constitucional.

"Què volen, prohibir la llibertat d'expressió?", ha dit Homs. "Acabarem per aquí; la segona o tercera derivada seria anar portar les coses en aquest punt", ha remarcat el membre de l'executiu d'Artur Mas.

Segons el Govern de la Generalitat, la declaració aprovada pel Parlament és "inimpugnable perquè no té efectes jurídics". "Què volen prohibir? Estan plantejant un debat molt absurd. Què s'anul·la? O és que volen anular l'expressió democràtica d'un poble? Això és molt greu i aquí s'ha de persistir i haurien de tenir el coratge de dir les coses aleshores pel seu nom. Haurien de tenir el coratge d'anar de cara", ha reblat.

Homs ha anat més enllà i s'ha preguntat, després d'això, quin serà el següent pas del Govern espanyol. "Interposaran un recurs contra les meves paraules després? Estan portant les coses a l'absurd. Ens acabaran dient que no ens podem expressar en un sentit determinat, i això és molt greu", ha afegit.

"Aquesta resolució no té efectes jurídics, ergo si no té efectes jurídics, per què es porta a un tribunal que analitza els efectes jurídics de les coses? Què volen, prohibir la llibertat d'expressió? acabarem per aquí", ha augurat Homs.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#19 BEJOTA, BCN, 01/03/2013 - 13:38

SR.HOMS: LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ ES REFEREIX AL CAMP DEL BARÇA CONTRA ELS SEGUIDORS DEL R. MADRID ,OI?

#18 LLUC, 2014, 01/03/2013 - 13:18

Un Parlament no pot dir el que vulgui? Unaltra cosa serà aplicar una ressolució en Llei, però les idees, es poden recòrrer al Constitucional? Han de dir des de Madrid el que es correcte opinar? Les Corts Valencianes van dir que el valencià era una llengua contra tothom, doncs bé, ells ho creuen

#18.1 Ferran, figueres, 01/03/2013 - 13:27

Si la "Declaració de sobirania" hagués dit " El PArlament de Catalunya OPINA que Catalunya és un subjecte polític sobirà"...ningú hagués dit res. LA declaració no manifesta una opinió del parlament...fa una afirmació contrària a a la constitució, ultrapassant el seu ambit competencial.

#17 Rec, barcelona, 01/03/2013 - 12:16

Homs, ja fa estona (anys) que ells volen que Catalunya no expressi res més que un SI a les seves disposicions. Ara se n'adona? o ho diu perquè ho vegin els quatre que estan a la lluna?
Pregunto, alguna estratègia per superar aquest SUNAMI? perquè, que ens cobreix l'aigua ja fa temps que ho notem

#16 Jose Manuel, Madrid, 01/03/2013 - 11:39

Usando mi libertad de expresión le diré que he decidido que disuelvan el F.C. Barcelona con efectos inmediatos, que nos cedan a Xavi y a Iniesta mañana mismo y que devuelvan a Argentina a Messi en canoa. Y no me obliguen a ir a Estrasburgo.

#16.1 Jose Manuel, Madrid, 02/03/2013 - 20:39

Pues va a ser verdad lo de la libertad de expresión de Homs, pido la disolución del F.C.Barcelona y dicho y hecho. Y no ha hecho falta ni ir a Estrasburgo.

#15 Homs, es patético, 01/03/2013 - 10:14

La declaración soberanista no es libertad de expresión.