Publicitat
Política · 4 de Maig de 2022. 15:38h.

Queixa de Ciutadans contra Borràs per "frau"

Insten la presidenta del Parlament a retractar-se d'expulsar Matías Alonso del ple

Queixa de Ciutadans contra Borràs per "frau"

El grup parlamentari de Ciutadans ha presentat una queixa formal a la Mesa per la manera en que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va dirigir la sessió plenària del passat 27 d'abril, que va acabar amb l'expulsió del ple del diputat de Cs, Matías Alonso i amb una lectura parcial d'un article del reglament per defensar la lectura d'una declaració de condemna del 'catalangate' després de les queixes del grup taronja.

La formació reclama a Borràs que "s'abstingui en endavant" de donar lectura al ple de declaracions de Junta de Portaveus com si fossin declaracions del Parlament perquè és un "frau i engany a la ciutadania".

La presidenta va justificar la seva lectura amb l'article 169.2, que fa referència a "declaracions del Parlament", i quan el va llegir a la cambra es va estalviar la paraula "unànimement". La declaració de condemna del 'catalangate' no comptava amb el suport de tots els grups de la cambra.

També li reclamen que concedeixi la paraula i escolti els diputats que vulguin fer al·legacions fent ús de l'article 90 del reglament. "Després d'haver-ho fet, i consultat amb la Mesa si fos necessari, resolgui sobre el que se li ha demanat de manera raonada i ajustada a la legalitat".

Finalment, l'insten a admetre "la mala aplicació" dels articles 238 i 239 del reglament i que reconegui "l'error d'interpretació que va cometre" expulsant del ple Matías Alonso. Així mateix, volen que li comuniqui per escrit "la retirada amb efectes retroactius de la sanció d'expulsió que li va imposar, i ordeni que tot allò relatiu a aquest episodi sigui retirat de les actes de la sessió".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Xarnegu agraït, Barcelona, 04/05/2022 - 17:20

Que resolguin de manera raonada i ajustada a la legalitat? Aquestes coses no van amb nosaltres, són els altres els qui estan obligats, i, si no, són feixistes.