Política · 12 de Febrer de 2021. 14:16h.

Querella de Vox contra Sàmper

Per presumpta omissió del deure de perseguir delictes, prevaricació i delicte electoral

Querella de Vox contra Sàmper

Vox ha presentat una querella contra el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, al TSJC per l'actuació dels Mossos d'Esquadra en els actes de campanya del partit, que ja havia estat prèviament denunciada davant les Juntes electorals provincials i la Junta Electoral Central. La formació considera que Sàmper podria haver incorregut en delictes d'omissió del deure de perseguir delictes, prevaricació i delicte electoral.

El partit de Santiago Abascal denuncia la "passivitat davant d'actes que aquesta part considera inequívocament delictius, sobretot en període electoral, cap dels integrants de el dispositiu de seguretat procedeix a identificar, aturar, i en tot cas, desallotjar els agressors".

També atribueix al conseller que "la inadequació de les mesures de seguretat preses sobre la seguretat dels membres de Vox en la celebració dels mítings que, en els casos de Salt i sobretot Vic va quedar greument exposat a un elevat nivell de risc contra la integritat física dels mateixos, motiu pel qual entenem que ha d'investigar-se, practicar diligències per esbrinar el que ha passat i, si escau, depurar les responsabilitats penals que hi hagués lloc".

Vox considera que "es constata la passivitat de el dispositiu policial que va permetre la comissió d'aquests fets delictius", en la seva presència, "ja no només pel boicot de l'míting, sinó per la transcendència penal que es deriva de la manca d'actuació d'aquells que havien d'assegurar el compliment de la legalitat ".

Finalment, la formació sol·licita, entre altres diligències, que declari el conseller i els caps dels operatius, també que es recaptin informes dels Mossos amb les ordres d'actuació rebudes, gravacions dels ajuntaments i els expedients de les Juntes electorals.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Benet S., Barcelona, 13/02/2021 - 11:24

La banda de delinquents que te segrestades les institucions, i la camarilla de càrrecs fanatics i venuts que els rendeix pleitesia necessiten mà durà i mesures severes per posar-los al seu lloc. Sort tenim d'una Justicia que funciona, perque els sediciosos amb les lleis del 6-7 setembre volien alliberar la deliquencia nomenant els seus jutges

#7 Charly, Barcelona, 12/02/2021 - 23:38

Habrá que votar contra Sàmper y sus mossos. Ergo...

#6 Silvia, Barcelona, 12/02/2021 - 19:34

No están todavía en el parlamento de la comunidad autónoma y ya están repartiendo cera. Va a ser muy divertidos los próximos años.

#5 Soloesmiopinion, Tabarnia, 12/02/2021 - 17:34

Ese es el camino contra los políticos y mandos presuntamente delincuentes prevaricadores. No entiendo por qué otras formaciones no hicieron lo mismo años atrás en ocasiones similares.

#4 Sergi Sergio, Barcelona, 12/02/2021 - 16:39

A todos estos delincuentes solo los pone en su sitio la Justicia, mientras no actua la justicia ellos van delinquiendo a sus anchas.