Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2009. 08:33h.

Qui diu mentides amb l'Estatut?

Montilla diu que el finançament compleix amb l'Estatut i Puigcercós que no

Qui diu mentides amb l'Estatut?

Montilla i Puigcercós, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, José Montilla, i el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, no es posen d'acord amb el finançament. El PSC no s'ha cansat de repetir que el nou acord de finançament compleix plenament l'Estatut. Mentre que Esquerra admet que no es compleix al 100%.

Montilla, en la seva declaració institucional que va fer el dia que es va tancar l'acord, va assegurar que "l'acord sobre el finançament que el nostre Estatut exigia, arriba a bon port. Finalment, tindrem un nou model, plenament estatutari, des del primer dia".

D'altra banda, una altra veu que es va pronunciar en el mateix sentit va ser el conseller d'Economia, Antoni Castells, un dels artífex de l'arcod. En la presentació que el Govern va fer a la societat civil, el conseller també va afirmar que "desenvolupa en plena expressió el que vol l’estatut”.

En canvi, Puigcercós i el secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, discrepen d'aquestes afirmacions. Per una banda, el líder d'ERC ha assegurat, en una entrevista a l'Avui que "no compleix l'Estatut al 100%. Però des de quan Espanya compleix ni tan sols la llei?"

En el mateix diari, Joan Ridao admetia dies enrere que "hem hagut de negociar amb les eines de l'actual Estatut, crec que l'acord és raonable, però és veritat que no és 100% el que diu l'Estatut. En tota negociació perds alguna ploma, però els grans objectius que ens vam fixar -3.800 milions i situar Catalunya cinc punts per sobre de la mitjana- s'han assolit".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Josep M. Torras, Igualada, 05/08/2009 - 08:23

Un post amb vídeos esclaridors sobre el tema:
http://ves.cat/aagd

#16 Antoni, Igualada, 04/08/2009 - 19:33

Hug, potser no m'explico bé. Si el gran acord de finançament aconseguit per ERC no respecta una merda d'estatut pactat pel Mas, o és que no el compleix per dalt, o és que l'estatut no era tant dolent. I jo diria que no el compleix per baix. M'entens?

#15 Ramon, Barcelona, 04/08/2009 - 18:48

Mentir, mentir, el que segons la definició clàssica era mentir, no menteix cap dels dos. Mentir és dir el contrari del que es pensa i aquests immensos grapalluts no pensen, es limiten a repetir com lloros les consignes, ni saben de què parlen.

#14 hug, Begur, 04/08/2009 - 18:25

Antoni, en Mas no va pactar res concret, o tots som tontos per negociar el que es una llei com l´estatut?. Perque hem de negociar? perque no som independents. No hem negociat amb L estat perque catalunya pertany al regim comú de finançament

#13 Antoni, Igualada, 04/08/2009 - 17:08

Si el que va pactar en Mas era una merda, i la gran fita del finançament aconseguida per ERC no respecta el que va pactar en Mas, una de dos: En Puigcercós està a anys llum per darrera el Mas, o el Puigcercós és un gran mentider.