Publicitat
Política · 9 d'Abril de 2009. 19:39h.

"Qui els hi va prendre el pèl va ser Zapatero"

Puigcercós retreu Mas el seu pacte sobre l'Estatut amb el president espanyol

"Qui els hi va prendre el pèl va ser Zapatero"

Puigcercós, amb Montilla, en una imatge d'arxiu

El president d'ERC, Joan Puigcercós, retreu al seu blog al president de CiU, Artur, Mas, el pacte que va fer amb Zapatero per tirar endavant l'Estatut, a canvi que el president espanyol propiciés l'arribada de Mas a la presidència de la Generalitat a les eleccions catalanes que es van realitzar després d'aquest pacte. "Qui els va prendre el pal va ser Zapatero", afirma Puigcercós sobre l'actuació de Mas en aquest pacte, que ha estat revelat per Felip Puig.

Al seu article, titulat "Reveladores confessions", Puigcercós diu que el pacte "no responia exactament a un exercici de possibilisme, patriotisme i responsabilitat sinó més aviat a una via poc confessable per assegurar-se el Govern de la Generalitat", i que "a canvi, CiU acceptava la retallada dels aspectes més ambiciosos de l’Estatut del 30 de setembre, en sacrificava la columna vertebral".

També afirma que els dirigents de CiU "no els va tremolar la mà, no van tenir cap contemplació per liquidar la potencialitat d’un acord històric com el d’aquell 30 de setembre que havia generat entusiasme a la societat catalana".

Després d'assenyalar que "a l’hora de la veritat va resultar que el PSC no era exactament la minyona submisa que creia Zapatero", assegura que "qui els hi va prendre el pèl va ser Zapatero, qui els va fallar de manera dramàtica per als seus interessos va ser el President espanyol. No pas Esquerra amb qui no tenien cap acord".

Finalment, diu que "l’abassegadora quantitat de desqualificacions que l’òrbita de CiU ha vessat contra Esquerra és directament proporcional al grau de frustració acumulat en una estratègia partidista que no els ha proporcionat allò que anhelaven per sobre de tot: tornar a ser els inquilins més cofois de la plaça de Sant Jaume".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 jajape, Anoia, 11/04/2009 - 13:59

Mira Puigcercós si a vosaltres el PSC- PSOE no us ha pres el pe,l el tema es molt més greu del que molts pensàvem i només es pot explicar els vostres silencis i atacs a a CIU per seguir vivint de la bicoca.

#18 joan, manresa, 11/04/2009 - 13:21

Sr.Jordi de barcelona..--Si Senyor,és el matej,i el matej que posaba pals a la roda a las propostas,a la part alta que demanaba CiU,,El matej,sembla are que no pugui ser oi.?Va aigualir tot lo que podía per tal de no trencar la proposta del PSC..Pocasv

#17 Jordi, Barcelona, 11/04/2009 - 11:09

¿Aquest Puigcercós és el mateix que acceptava "realidad nacional" en lloc de "nació" l'octubre del 2005? De quines "ambicions" ens parla? De regalar la Generalitat a un espanyolista com MONTILLA? Es pensa que som imbècils o desmemoriats?

#16 pep, manresa, 10/04/2009 - 23:19

Estimat Puigcercós:

ERC es desqualifica sola, no necessita l\'ajuda de ningú

Molt agraït per la seva atenció

#15 Miqui, LF, 10/04/2009 - 21:55

Sempre la culpa és de CIU, sempre !!! No hi ha cosa més important que fotra'ls-hi la culpa als de CIU. L'Estatut, senyors i senyores, estava encallat i només el podia desencallar CIU perquè eren els que tiraven del carro.