Publicitat

Biografies dels nous consellers

Qui és qui

Imatge dels nous consellers

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha nomenat aquest dilluns els nous consellers. Els nous membres del Govern, que ja han pres possessió dels seus càrrecs, són Meritxell Borràs, Jordi Jané, Jordi Ciuraneta i Neus Munté.

Neus Munté i Fernández és la nova vicepresidenta del Govern, portaveu i consellera de Benestar Social i Família. Nascuda a Barcelona l'any 1970, és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Dret Públic i Organització Administrativa per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat com a advocada a la UGT de Catalunya. Va ser membre de la Comissió Executiva Nacional de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya, entre els anys 1996 i 1999. També ha estat secretària d'Ocupació i Educació i Secretària de Política Institucional de la UGT de Catalunya, entre el 2004 i el 2010.

Va ser cap de Gabinet del Departament d'Ensenyament de la Generalitat entre el 1999 i el 2002. Diputada al Parlament els anys 2002 i 2003, en la darrera legislatura ha estat diputada, portaveu d'Ensenyament de CiU a la Cambra i presidenta de la Comissió d'Igualtat de les Persones. Militant de CDC des de 1996, va ser secretària general adjunta de la JNC entre el 1998 i el 2000. Des del darrer Congrés del partit és secretària executiva de l'àmbit sectorial.

Meritxell Borràs i Solé ha estat nomenada consellera de Governació i Relacions Institucionals. Nascuda a l’Hospitalet de Llobregat l’any 1964, és llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona. Màster en Gestió empresarial per la Universitat de Barcelona, va treballar als laboratoris Menarini durant set anys i als laboratoris Almirall durant dos anys.

Militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), va ser presidenta i fundadora de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) el 1981 a l’Hospitalet de Llobregat i membre del Comitè executiu nacional de la JNC com a responsable de comunicació i formació.

Regidora de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat des del 1995 i portaveu del grup municipal de Convergència i Unió a l’Hospitalet des del 1998. Ha estat cap de llista a les eleccions municipals a l’Hospitalet els anys 1999, 2003, 2007 i 2011. Va ser diputada a la Diputació Provincial de Barcelona el 1995. És membre del consell nacional de CDC, membre del Comitè executiu nacional de CDC com a responsable de polítiques socials i coresponsable de l’àmbit sectorial, i membre del secretariat permanent de CDC.
 
Com a diputada del Parlament, en anteriors legislatures ha estat membre de la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost, de la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, de la Comissió de Medi Ambient i Habitatge, de la Comissió de Benestar i Immigració, de la Comissió de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i de la Comissió de Salut. Diputada de la V, la VI, la VII, la VIII i la IX legislatures.

Jordi Jané i Guasch és el nou conseller d’Interior. Vicepresident del Congrés dels Diputats en aquesta legislatura. Nascut el 26 de novembre de 1963 a l’Arboç (Tarragona) és advocat i professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Màster en Dret comparat.

Secretari general i assessor jurídic del Grup parlamentari de la Minoria Catalana durant les legislatures III, IV, V i VI. Portaveu adjunt del Grup parlamentari català (CiU) en les legislatures VII i VIII. Va ser elegit per unanimitat president de la Comissió de Seguretat Vial del Congrés en la VIII legislatura (2004-2008). Portaveu de CiU a les Comissions d’Investigació sobre l’11M i sobre Gescartera. Membre de la Comissió de seguiment del Pacte contra el Transfugisme. També ha estat militant fundador de la JNC el 1980 i conseller nacional de CDC.

Jordi Ciuraneta i Riu ha estat nomenat conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Nascut a Sabadell (Vallès Occidental) el 30 de maig de 1964 és diplomat en Administració i Direcció d’empreses per ESADE. Completa la seva formació en l’àmbit de l’organització d’empreses cooperatives a OTALORA, Universitat de Mondragón. Empresari agrari i ramader.

President de Copaga (2000-2011). President del Consell sectorial del porcí de la Confederació de Cooperatives Agràries d’Espanya (CCAE). Membre de la Confederació de Cooperatives i Sindicats Agraris de la Unió Europea (Copa-Cogeca). Assessor en matèria de porcí del consell consultiu de la Direcció General d’Agricultura de la Unió Europea. Ha estat vicepresident i responsable de ramaderia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) del 2000 al 2008.
 
Va entrar a militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) l’any 1989. Ha estat tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Palma d’Ebre (1991-2007). Ha estat vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i diputat a la Diputació de Tarragona. Membre de l’executiva de CDC des del 2007. És secretari d’àmbit d’Agricultura, Ramaderia, Medi rural i Pesca. Membre del Comitè local de Lleida, de l’executiva comarcal del Segrià i de l’executiva de la federació de Lleida. Ha estat assessor d’agricultura, ramaderia i pesca del president de la Generalitat (2011-2012) i director general de Pesca (2012-2014).

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 torracullons, Manresa, 22/06/2015 - 22:14

Molt fluixos tots, però especialment la Borràs. Mediocritat absoluta.

#2 GTi, barcelona., 22/06/2015 - 19:44

Así que de UGT y de CIU.....bendita inocencia la de los currantes ( que no los afiliados) españoles.

#1 manel, Barcelona, 22/06/2015 - 16:24

Amb el denominador comú del seu pas per la JNC què més cal dir... visca la independència!