Política · 22 de Gener de 2014. 11:53h.

Qui és qui a les primàries del PSC

La majoria de candidats són crítics amb la direcció

Qui és qui a les primàries del PSC

Candidats a les primàries del PSC

Jordi Martí: és l’actual president del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Barcelona. Martí s’ha mostrat crític en diverses ocasions amb la cúpula del partit, i de fet va deixar l’executiva el passat desembre per les seves discrepàncies sobre el posicionament de la formació respecte el dret a decidir. Un outsider del partit, catalanista i força actiu a les xarxes socials.
 
Laia Bonet: pertany al corrent crític Avancem. Recentment acaba de presentar la dimissió de l’executiva i també ha anunciat que no ocuparà l’escó de diputada en cas que el diputat Joan Ignasi Elena (líder d’Avancem) sigui expulsat del grup parlamentari. Bonet va exercir de portaveu adjunta del grup parlamentari la passada legislatura –fins que va ser rellevada- i va ocupar el càrrec de Secretària del Govern durant l’etapa de José Montilla.
 
Rocío Martínez-Sampere: una altra candidata que s’ha mostrat crítica amb la direcció del PSC i ha dimitit de l’executiva del partit per les seves desavinences respecte la votació per la petició de celebrar la consulta. És diputada del PSC al Parlament des del 2006, exercint de portaveu de la comissió d’Economia i Finances. La passada legislatura va ser portaveu adjunta del grup parlamentari socialista i rellevà Laia Bonet quan va ser castigada pel seu posicionament. Sampere forma part de la nova fornada de dirigents socialistes, com Bonet.
 
Jaume Collboni: portaveu del partit fins aquest dilluns, és diputat al Parlament des del 2010. Va saltar a l’escena més mediàtica després de ser elegit per dirigir la campanya electoral del 2010, amb José Montilla com a candidat. Tot i que finalment va votar ‘no’ en la votació de la setmana passada a la cambra catalana, Collboni es va mostrar partidari de l’abstenció. De cara a la campanya de les primàries comptarà amb l’assessorament de Xavier Roig, antic cap de campanya de Pasqual Maragall en les eleccions de 1999.
 
Carmen Andrés: és regidora del PSC al consistori barceloní des del 2007 i presidenta del districte de Nou Barris. Va ser regidora d'aquesta àrea en el mandat de l'exalcalde Jordi Hereu. És una de les candidates menys conegudes a nivell mediàtic, i la seva aposta, segons explica, és acostar la política al carrer.
 
Manel Fernández: és l’únic candidat que no ha tingut cap tipus de càrrec públic ni a l’executiva del partit. Milita a l’agrupació del PSC del districte de l’Eixample i ha treballat de metge i tècnic en prevenció de riscos laborals. Defensa la necessitat que la formació socialista afronti una regeneració interna i s’ha mostrat força crític amb les tesis favorables a la independència de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat