Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2010. 17:18h.

Qui mana al Parlament

Gairebe un 40% de dones a la Mesa

Qui mana al Parlament

Imatge de la nova Mesa del Parlament

Núria de Gispert i Català és, des d'aquest migdia, la tretzena presidenta del Parlament de Catalunya. És el primer cop a la història que una dona presideix la cambra. Lluís Maria Corominas (CiU) serà el vicepresident primer i Higini Clotas (PSC), el segon. Pel que fa a les secretaries, Jordi Cornet (PP) ocuparà la primera, Montserrat Tura (PSC), la segona, Josep Rull (PSC), la tercera, i Dolors Batalla (CiU), la quarta. Les votacions han estat secretes i s'han fet introduint la papereta a l'urna.

Núria de Gispert (CiU) és, des d'aquest migdia, la nova presidenta del Parlament de Catalunya després d'haver aconseguit una àmplia majoria: 77 vots a favor, 53 en blanc i un de nul. També hi han hagut 4 vots per al diputat Antoni Strubell (SI).

De Gispert, de seixanta-un anys, es converteix així en la tretzena presidenta del Parlament de Catalunya (si comptem els que van ocupar aquest càrrec durant la república, l'exili i un cop restablerta la cambra) i fa història en ser la primera dona que el presideix. Des del restabliment del Parlament, el 1980, han estat presidents Heribert Barrera, Miquel Coll i Alentorn, Joaquim Xicoy, Joan Reventós, Joan Rigol i Ernest Benach.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Austeritat, Bcn, 17/12/2010 - 12:51

Espero que els membres del nou govern i els nous càrrecs de confiança, direcc. grals etc. NO CANVIIN ELS MOBLES DE LES OFICINES ni la decoració com van fer els anteriors. Estem en crisi, i en 7 anys no s'ha fet malbé tot. Gràcies.

#1 Paradox, Lleida, 16/12/2010 - 18:13

L'incombustible Higini Clotas, una altra vegada a la mesa del Parlament, pero que llons hi fot aquest home aqui?, això demostra encara mes la teoria de que ZP te un talp a Catalunya i es diu HIGINI CLOTAS, a part del CORBACHO I LA CHACON. Si mireu el currículo d'aquest home es tan curt com un badall