Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2008. 10:06h.

Quim Monzó: "El PSC és submís al PSOE"

"Molts catalans estan fartíssims, però aquests no voten PSC"

Quim Monzó: "El PSC és submís al PSOE"

Zapatero i Montilla, en una imatge d'arxiu

L'escriptor Quim Monzó s'ha referit en un article d'opinió a La Vanguardia a les declaracions de "l'unionista Joan Maria Pelegrí" en les quals manifestava que "ja no serà creïble que el PSC no sigui un partit vinculat al PSOE". Monzó considera que la frase "no té sentit", ja que "el PSC és un partit submís al PSOE, i aquest és un dels mèrits que veuen en ell els seus votants".

"Per això mateix els complau que en el dubte d'escollir entre José Luis i els interessos dels ciutadans catalans, esculli José Luis. Per això mateix els agrada que Zapatero prometi que recolzarà tot el que promet que recolzarà i després resulti que no només no ho recolza sinó que ho talla. Per això mateix els encanta que, a l'última campanya electoral, Carme Chacón prometés que, si fos necessari per a Catalunya, el PSC trencaria la disciplina de vot i, ara, no la trenqui", afegeix.

"Aquests són els valors del PSC, per això voten PSC els que el voten, i el PSC seria ximple si canviés i decidís posar els interessos catalans per davant dels del PSOE. ¿Que els catalans estan farts? Molts catalans sí: fartíssims. Però aquests no voten PSC. Als que voten PSC ja els està bé que les coses vagin com van, i a bona part d'ells no els semblaria malament que el finançament fos encara més perjudicial per a Catalunya: en solidaritat amb els homes i les terres d'Espanya, que deien aquells altres".

"I això que, amb la decisió de votar a favor dels pressupostos generals, el PSC 'signa la seva acta de defunció' és, simplement, una mala metàfora. Mai un mort signa la seva acta de defunció, precisament perquè està mort i els morts no poden signar. Les actes de defunció les signatura sempre un viu, i la del PSC la signarà el PSOE, però això serà d'aquí a bastant temps, quan ja no li sigui útil per a res. De moment encara li serveix per a aparentar", conclou.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 ton, sallent, 17/12/2008 - 19:29

César de Noceda del Bierzo, posat en contacte amb La Vanguardia i demana uns CD`s d`un programa que fan a TV3 que es diu Polonia, i veuràs com veiem molta gent d`aquì el sr. Montilla

#19 cesar, noceda del bierzo, 17/12/2008 - 17:47

no os sentis engañados por montilla

#18 Jacme III, Barcinona, 17/12/2008 - 13:45

"SIGNAR LA PRÒPIA ACTA DE DEFUNCIÓ" NO ÉS POSSIBLE EN LA REALITAT, PERÒ AIXÒ NO SIGNIFICA QUE NO PUGUI UTILITZAR-SE L'EXPRESSIÓ. ELS ABSURDS TAMBÉ EXPRESSEN IDEES. EN AQUEST CAS, L'EXPRESSIÓ EQUIVAL A "FER-SE L'HARAKIRI".

#17 joan, manresa, 17/12/2008 - 13:09

El Casal 12,45 horas.Sr,Quim,permetins el trate,li ha futut al mitj del cap.Ya era hora que algú que sap dir las coses pel seu nom las reflectis.Obri el paraiguas que li caurán --maravelles --,a sobre.Pro miri anem a dinar avui amb gana.Que clar i catá

#16 Catalanet Fatxenda, PPCC, 17/12/2008 - 12:50

Com que sóc un tio culte que escriu als diaris (en castellà, però què hi farem), dono a entendre que els que no voten el que jo vull és perquè són tontos o fatxes. Sóc així de paternalista i demòcrata, jo.