Publicitat
Política · 14 de Juny de 2017. 13:23h.

Rabell critica que se'ls hi demani "un acte de fe" amb el referèndum

Miquel Iceta qüestiona el "mandat democràtic" del Govern

Rabell critica que se'ls hi demani "un acte de fe" amb el referèndum

Lluís Rabell

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, han reclamat al president de la Generalitat; Carles Puigdemont, que presenti ja el text de la Llei de Transitorietat.

Iceta ha demanat a Puigdemont "per què no es produeix immediatament una entrada del text legal amb el qual s'empararan" i ha afegit que "vostè té només un problema: Que s'ha compromès a una cosa que no pot garantir ni està en condicions de fer".

"Està segur que, si ho presentem, no ho portaran a la Fiscalia per aturar el referèndum?", li ha demanat Puigdemont al líder del PSC, que ha indicat que "molt parlar de mandat democràtic, però aquest el donen les urnes i en el seu programa no hi ha el referèndum".

Miquel Iceta ha insistit en la seva primera pregunta i ha demanat si "no ho presenten per què tenen por dels tribunals". "No veiem viable el seu camí, li demanem un cop més: no treguin les institucions catalanes fora de la legalitat", ha conclòs.

Rabell, per la seva banda, ha exigit al president de la Generalitat conèixer les garanties perquè "ens demana un acte de fe en les característiques del seu referèndum". En aquest sentit, li ha preguntat "com pensen adequar els anuncis que ha fet aquests dies als requeriments de Venècia".

El president li ha contestat que "quan parlem de garanties s'adscriuen als estàndards de la majoria dels referèndums d'autodeterminació que hi ha hagut" i ha dit que "l'únic que ha dit que no s'adaptarà als paràmetres de la Comissió de Venècia és l'Estat espanyol".

95811-iceta.jpg

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Resistencia, Felors i violes i romaní, 14/06/2017 - 19:10

Tranquilo, mientras te pidan solo un Acto de fé no pasa nada.
Más complicado será cuando pidan un Auto de fe a los herejes y apóstatas para que abjuren de sus pecados contra la religión nacionalista , única y verdadera.
Y demócrata.

#3 Galba, Bcn, 14/06/2017 - 18:58

"Està segur que, si ho presentem, no ho portaran a la Fiscalia per aturar el referèndum?", li ha demanat Puigdemont ..."

Què valents que son!

#2 PQG, Península Ibérica, 14/06/2017 - 16:34

Adaptar sus anuncios a lo que C de Venecia? No piensan, prefieren un chapucero 9N2 que hacer las cosas bien, que intentar las hacer las cosas bien. Al fin y al cabo se necesita un referéndum a nivel nacional para cambiar la CE y permitir el referendo indepe, y al señor Puigdemont no le parece bien que los españoles voten ese cambio #lovedemocracy

#1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 14/06/2017 - 15:59

Pues no debería sorprenderse de que se le pida un "acto de fe".

Al fin y al cabo, la independencia dejó caer hace tiempo su coartada de razonamientos caducados para mostrarse como és, una religión sectaria y supremacista.