Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2013. 21:07h.

"Rafael Casanova era un 'capullito'"

Un vicerrector de l'Abat Oliba també diu que "el catalanisme va ser racista i ho continua sent" en un acte del PPC

"Rafael Casanova era un 'capullito'"

Barraycoa, amb Alberto Fernández, durant la conferència

El vicerector de l'Abat Oliba, Javier Barraycoa, ha explicat que "Casanova era un capullito, un mal pare de família que va desheretar els seus fills i que es va escapar a corre-cuita". El ponent ha afirmat que "el gran heroi és Villarroel, un autèntic màrtir gallec".

"La cara de l’estàtua de Casanova, feta per Rossend Nobas, mostra el sofriment. El més curiós de tot, és que l’escultor va agafar el motllo de la cara d’una obra anterior i era la d’un torero",  ha assegurat Barraycoa. Ha continuat dient que "em fa molta gràcia quan els nacionalistes van a venerar un torero".

Durant la conferència La veritat del 1714, organitzada pel PP, l’historiador no ha deixat passar l'oportunitat per "desmentir mitologies del nacionalisme català: Els Mossos d’Esquadra eren una força privada filipista que es dedicaven a reprimir les forces austriacistes. Els Segadors és una de les majors preses de pèl. És una cançó dels bars que està adaptada a la mètrica castellana".

Barrycoa ha tancat les "mitologies" dient que "el catalanisme va ser racista i ho continua sent. Un dels grans racistes és el Dr. Robert que té una estàtua a la Plaça Tetuan. Ho podem veure a través de les polítiques lingüistes que es van crear per transformar l’ànima de cadascú". Barraycoa ha conclòs explicant que "m’encanta descobrir que sé més història que molts nacionalistes".


Javier Barraycoa (Barcelona, 1963) és vicerector de la Universitat Abat Oliba CEU. També ha estat vicedegà de Ciències Polítiques i de l'Administració.

Publicitat
Publicitat

68 Comentaris

Publicitat
#44 JJ, Barcelona, 12/09/2013 - 21:52

1) mal pare no treu que fós un dels principals defensors de CAT
2) jo treballo amb polièster, faig motllos de jardineres amb motllos d'armaris, i?
3) Els Mossos eren filipistes, però van defensar la República
4) Si som racistes perque utilitzem la metrica castellana?
AIXÒ SON ANÉCDOTES,NO MENTIDES !

#43 angel, CATALUNYA DIU NO A ECSPAÑA, 11/09/2013 - 23:20

Javier Barraycoa tu un CAPULLÓN

#42 fllambri, Barcelona, 11/09/2013 - 16:36

Javier el CAPULLITO ho deu ser el teu pare

#41 Pere, Lleida, 11/09/2013 - 13:56

Per a ser independents no cal que ens inventem la història. Barraycoa diu veritats com a temples, ens agradi o no. No podem convertir els catalans en deficients intel·lectuals.

En tot aquest procés cal molta autocrítica i una mica més de modèstia.

#40 Ramon, Barcelona, 11/09/2013 - 13:18

Gràcies a Déu en Javier Barraycoa ja no és vicerector. Ell i els professors del seu cercle (Carmen Cortés, Jorge Martínez, Martín Echevarría...) són la cosa més ultra-espanyolista i fanàtica-religiosa que mai hagueu pogut trobar. Jo els vaig tenir a classe i diuen barbaritats en massa.