Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2008. 10:37h.

Rahola defensa Montilla de Puig

"El català de Montilla no és pitjor que els de molts chaves convergents"

Rahola defensa Montilla de Puig

Pilar Rahola

La periodista Pilar Rahola ha defensat al president de la Generalitat, José Montilla, de les crítiques que Felip Puig va fer del seu nivell de català. En un article d'opinió a La Vanguardia, Rahola afirma que "el nivell de català no preocupa a ningú" sinó que el que preocupa és "que Montilla 'no és dels nostres'. És a dir, que no forma part delrnnosaltres ideal sota el qual subyacen algunes idees patriòticessencials". "A més, si passéssim el cotó pel nivell de català de molts alcaldes, diputats i líders de tots els partits, inclosos especialment els convergents, quedaria tan brut querntacaria seriosament anys de propaganda nacionalista". afegeix.

"Els fets diuen que Montilla ha demostrat una voluntat inequívoca de pertinença, i que si el seu nivell d'idioma és fluix, no ho és més que el de molts 'chaves' convergents que fan el fatxenda pel Parlament. Amb la diferència que ells sí són pota negra. Els fets diuen que Montilla ha estat capaç de defensar el català, davant alguns exabruptes lerrouxistes, amb tota la càrrega simbòlica que tenia la seva defensa. I que ha estat en aquestes situacions on li ha sorgit una passió generalment gens compatible amb el seu caràcter", opina la periodista, que també posa com exemple a "Manuela de Madre, qui, justament per haver nascut a Andalusia, va emocionar a tota Catalunya quan va defensar apasionadament l'Estatut a Madrid".

Rahola considera que "els fets ens diuen molt més. Ens diuen que alguns que usen el nom de Catalunya en tots els discursos i s'apropien d'ell com si fos el pati del darrere tenen empreses on no s'etiqueta en català, ni es demana el català a ningú, ni preocupa per a res el compromís nacional que després exigeixen en la retòrica. Els fets són tan contundents que fan envermellir a les paraules".

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#51 Joan, Terrassa, 24/07/2008 - 13:04

El que sap més greu son els comentaris incapaços de donar un argument, pero que necessiten denigrar la periodista. Em fan fastic. El seu enviliment, envileix el debat. I no li treu raó a la Rahola. Ben al contrari, encara li dona més raó.

#50 Jordi, GIRONA, 24/07/2008 - 09:07

Doncs la Rahola té raó.
Dolors(Terrassa): En Montilla parla millor el català que el "pota negra" de Trias (llinatge de l'alta burgesia xava), a qui se li nota que els seus pares li parlaven castellà (suposo perquè "quedaba fino")

#49 Josep, Barcelona fa pena, 24/07/2008 - 06:51

Rahola, necessites feina? no et preocupis que la camorra socialista t'enriquirà per col.laboradora necessaria

#48 Dolors, Terrassa, 24/07/2008 - 01:06

Aquesta vegada malament, Pilar. EL president Montilla hauria de parlar correctament la llengua del país on ha viscut i treballat més de 30 anys. No te excusa, senyora meva.

#47 Pere Punyetes, Vic, 23/07/2008 - 23:40

El problema de Montilla no és el seu nivell de català; és aquest i la seva poca talla intelectual, la seva manca de carisma, la poca confiança que inspira, la absència de capacitat de portar un país endavant. No em sento representat per ell.