Publicitat
Política · 8 de Maig de 2018. 13:28h.

Rahola diu que Tardà li fa caure "la cara de vergonya"

També acusa Junqueras de "duresa emocional" per demanar que es formi Govern

Rahola diu que Tardà li fa caure "la cara de vergonya"

La periodista Pilar Rahola, en la seva secció diària a TV3, ha explicat que "hi ha una línia de gent que diu Govern ja". Entre aquests, "hi ha els que no són independentistes, que volen que ens posem de genolls i passar pàgina per normalitzar la situació de repressió". "Després hi hauria una part de l'independentisme representat per una part substancial d'ERC que diu que cal un Govern efectiu per millorar la situació dels presos", ha apuntat.

En aquest sentit, García Melero li va recordar la piulada de Joan Tardà, on el diputat d'ERC advertia que "si se’ns porta a noves eleccions (tenint presos i exiliats) i en resulta un Parlament sense majoria independentista, a alguns els haurà de caure la cara de vergonya".

"A mi em cau la cara de vergonya d'escoltar aquest tuit", ha replicat Rahola, a més de considerar que "això no ajuda gens ni mica perquè no és més que soroll damunt del soroll". Tot i això, ha dit que té "estima" pel dirigent d'ERC. "On s'és vist que si tu tens la possibilitat de repetir eleccions aquesta carta la llencis?", ha preguntat, tot i matisar també que "a Junts per Catalunya no es pretenen eleccions. No es descarten però no es plantegen".

"La tesi de JxCAT és que ells han de gestionar els tempos i la precipitació només ens posa més de genolls. El que hem de fer és anar tensant en cada moment. Però no perquè volem barallar-nos cada dia amb l'Estat, sinó per recordar internacionalment que hi ha uns drets polítics que se'ns estan vulnerant", ha assenyalat.

Rahola ha defensat que "la internacionalització de la repressió, les contradiccions internes a l'Estat, els embolics de Llarena ha passat perquè no hem tingut un Govern al gener". "Jo no compro la tesi de Tardà", ha remarcat la periodista, en considerar que l'estratègia d'ERC perjudica els presos.

"El que vol fer Madrid és eleccions, Govern autonòmic i els presos llencem la clau. Si alguna forma tenim de seguir combatent pels presos i pels que estan a l'exili és justament plantant cara. I guanyant en l'àmbit internacional. L'estratègia de Puigdemont és intel·ligent", ha argumentat.

"Hi haurà un president provisional perquè no podem admetre com a país que el president que nosaltres hem votat i que té la majoria democràtica el tombin per una via repressiva. És una qüestió de dignitat nacional. Si ens posem de genolls i diem que sí a això, ja no pararem de patir. I no jo veig al poble ni a les majories independentistes vençuts, per què hem d'estar-ho els altres?", ha preguntat.

Rahola també ha lamentat la piulada d'Oriol Junqueras, on el líder d'ERC afirmava que "cap bon republicà entregaria les seves eines de govern als enemics de la República". "És un tuit molt dur, d'una certa duresa emocional. Perquè tothom està patint i no està bé dir... qui diu que no deixes les eines en mans de l'enemic acceptant un Govern tutelat pel senyor Llarena, vigilat pel TC i amb els comptes intervinguts? Home, no fotem, a mi això no m'ha agradat", ha deixat clar.

"Entenc la situació i és molt dura per tots, per tots. Més pels presos que pels exiliats. Però és molt dura per tots. Són tots gent que ha fet una passa endavant per defensar aquest país. Mereixen el meu respecte", ha afegit, tot i qüestionar de nou l'estratègia d'ERC i elogiar la de Puigdemont. "Al gener estàvem derrotats, ara no estem així", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#32 pepe, andorra, 09/05/2018 - 15:00

y no podías haber dicho eso cuando iba a la puerta de la cárcel a pedir la libertad del asesino de juana chaos? Igual es q tiene miedo de los de CIU, ahora no se como se llaman, le rompan las lunas del coche por resistirse a votar a puigdemont......

#31 M. Pilar, Barcelona, 09/05/2018 - 08:53

Em pregunto, per què li donem tanta audiència a aquesta "senyora"

#30 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 09/05/2018 - 00:19

Em fa la sensació que Pilar Rahola sempre está a l'ombra del President de la Generalitat de torn.
No cal recordar la seva entesa i devoció per Artur
Mas. Ara repeteix, paraula per paraula, les declaracions de Carles Puigdemont i considera errónea la línia actual d'ERC.
I que faria Rahola si hi hagués un President d'ERC?
Fácil, no?

#28 Albert Escarré Puig, Barcelona, 08/05/2018 - 22:38

#26

Nena, la cara se te tendría que caer de vergüenza, por el pastón de euros que cobras por decir chorradas en tus tertulias . Gasta ese dineral en cursillos de buena educación, para que no abandones los platós cuando te contradicen y acorralan. Dedicate a hacer propaganda de la GROSA, que para eso sí tienes cara.

#27 Albert, BCN, 08/05/2018 - 22:28

Con la cara dura que tiene... no puede ser que se le caiga de verguenza