Pilar Rahola ha evitat criticar la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, per haver utilitzat la figura d'Anna Frank per defensar la presència dels llaços grocs als edificis públics de la Generalitat. La periodista no ha aprofitat cap dels seus articles a La Vanguardia ni ha fet cap comentari a twitter sobre la polèmica que va generar la piulada d'Artadi aquest passat 12 de març.
“'No se'ns permet tenir la nostra opinió. La gent vol que tinguem la boca tancada, però això no t'impedeix tenir la teva pròpia opinió. Tot el món ha de poder dir el que pensa'. Una frase d'Anna Frank molt escaient per al dia d'avui que fa 69 anys de la seva mort a Bergen-Belsen”, va manifestar la portaveu a la xarxa social.
La piulada de la consellera de Presidència va ser criticada ràpidament pel número dos de l'ambaixada d'Israel a Espanya, Assaf Moran, qui va respondre Artadi també a través de twitter: “res, però res, pot comparar-se amb l’holocaust per promoure una causa política. Aquesta comparació és una vergonya!”, ha assegurat Moran al seu compte de twitter.
Rahola, malgrat haver-se manifestat en diverses ocasions a favor d'Israel, en aquesta ocasió ha preferit guardar silenci i no referir-se a la polèmica. La periodista ha dedicat els seus articles diaris a La Vanguardia per comentar altres qüestions.
Dimecres 13 de març va escriure sobre la candidatura de Puigdemont a les europees, el dijous 14 de març va dedicar la columna a condemnar la sentència contra l'advocada iraniana Nasrin Sotoudeh, el divendres 15 de març va criticar el silenci de l'esquerra i la dreta envers la manca de llibertats a l'Iran, i el dissabte 16 de març va destinar el seu article a la matança de Nova Zelanda.
La col·laboradora de TV3 també ha evitat opinar sobre la piulada d'Artadi a twitter. Simplement s'ha limitat a fer retuits, però sense emetre la seva valoració. Rahola va retuitejar la piulada de la pròpia consellera, i el d'altres tres usuaris que consideraven que comparar els llaços grocs amb Anna Frank no era banalitzar l'holocaust.