Publicitat
Política · 12 de Juliol de 2019. 09:26h.

Rahola troba "pecat mortal" pactar amb el PSC

"L’independentisme ni sap on va ni té estratègia planificada"

Rahola troba "pecat mortal" pactar amb el PSC

La periodista Pilar Rahola, en un article a La Vanguardia, lamenta que “les dues ànimes de l’independentisme han demostrat una dosi patètica d’amateurisme” i denuncia “els paranys suculents” dels socialistes “on han anat ­caient, ara JuntsxCat, ara ERC, amb el resultat de destripar-se mútuament, mentre el PSC s’ho mirava encantat".

"Al capdavall, els socialistes sabien perfectament que els dos partits de l’1 d’octubre estan més desunits (i enfrontats) que mai, i que aquesta fe­blesa era or pur per a imposar la seva estratègia”, indica. "Quina era l’estratègia socialista? Sens dubte, acumular tot el poder possible, mentre evidenciava que no hi ha unió dins de l’indepedentisme, i, en aquest punt, l’èxit ha estat complet", admet.

"D’una banda ERC ha caigut en el parany de fer pactes antinatura per tal d’arrabassar alcaldies simbòliques de Junts, com ara Sant Cugat o Figueres. De l’altra, Junts ha comès el pecat mortal de pactar la Diputació amb el PSC, deixant fora els republicans, i, uns i altres, han demostrat que allò de no pactar amb els partits del 155 era paper mullat", lamenta.

"I tot això passa mentre Pedro Sánchez li pregunta a Pablo Iglesias si estaria d’acord en formar part d’un govern on es tornés a signar un 155. És a dir, els socialistes no s’han mogut ni una coma de les seves po­si­cions de confrontació amb els independentistes, però els han usat per als seus pactes de poder sense despen­tinar-se. Els indepes, al contrari, han perdut en la maniobra la cabellera sencera", considera.

"La jugada ha tingut una segona ­conseqüència, igualment lesiva per a l’independentisme: demostrar que, mentre l’unionisme sap on vol anar, i quines són les seves prioritats, l’independentisme ni sap on va, ni té estratègia planificada, ni és capaç de consensuar un full de ruta de mínims, que planifiqui les properes passes", adverteix.

"És a dir, ha quedat en evidència que, al sentit estratègic dels seus adversaris, l’independentisme només es capaç de mostrar pur tactisme. I ja se sap que el tactisme es com el fum, que s’esvaeix amb el vent. El resultat final és brutal: el PSC no ha patit cap desgast pel seu suport al 155, ERC i JuntsxCat estan en plena guerra de fang, i la gent, al carrer, no entén res. L’esperit de l’1 d’octubre és, avui per avui, una ànima en pena", conclou.

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#47 Pepet, Sabadell, 14/07/2019 - 12:12

#9

Pepet, Sabadell, 13/07/2019 - 22:51 Respondre
Tots els delinqüents del món saben que Espanya és el millor país per delinquir i això ha fet un efecte crida impossible de controlar; fins a 100 vegades poden ser detinguts i deixats en llibertat amb càrrecs i evidentment continuar delinquint, mentre els jutjats queden col.lapsats d'assumptes per

#46 Que lluny queda ser co-autora del Libre Blanc per a la Independencia, no?, Barna, 13/07/2019 - 15:21

Te voste molt de rostre. Dir que la gent no esta madura, es ingenua, es infantil, quan persones com voste han manipulat des del poder mediatic a les masses pels seis interessos personales, es molt greu.

#45 rosa, Barcelona, 13/07/2019 - 13:56

Porten cua i fan olor a sofre i pot ser que tinguin lepra, podria ser.....

#44 De-MAS.Crazya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 13/07/2019 - 13:26

Tot el procés és una enganyifa. Abans va ser el PSC qui es va empassar el parany del Dret a Decidir, que li va costar unes quantes escisions i gairebé la disolució. El procés és un seguit de mentides i farols ideats per emmascarar dos coses: una via legal, i per tant democràtica, que no volen seguir i un riu de diners d'on beu gent com la Rahol

#41 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/07/2019 - 01:58

Per consol seu la Marta Rovira des de Suissa dui que ella no ha defallit ni un sol instant. Que ho te entre cella i cella, que poden comptar amb ella pel que calgui i que els envia molts petons

Es com la Flor de la Canela de la seccio de congelats del Mercadona