Publicitat
Política · 27 de Novembre de 2013. 19:26h.

Rajoy adverteix Catalunya que "quedaria fora de la Unió Europea"

El president del Govern espanyol remarca que "recuperar l'adhesió no és senzill"

Rajoy adverteix Catalunya que "quedaria fora de la Unió Europea"

Rajoy i Hollande, durant la visita del president francès. (Foto: Moncloa)

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assenyalat que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea en cas d'independitzar-se, durant una roda de premsa conjunta amb el president de la República francesa, Françoise Hollande.

Quan se li ha preguntat al cap de l'executiu estatal sobre si Escòcia es mantindria dins de la UE, Rajoy ha dit que "l'únic que m'agradaria és que es presentés amb realisme als escocesos les conseqüències d'aquesta secessió".

"Tinc molt clar que una regió europea que obtingués la independència d'un estat membre de la UE quedaria fora de la UE, i això és bo que ho sàpiguen els ciutadans, els escocesos, i que ho sàpiguen la resta de ciutadans europeus", ha insistit, en referència a Catalunya.

Segons Rajoy, "si una part del territori d'un estat membre s'escindeix aquest nou estat independent esdevindria un tercer estat respecte la UE i no se li aplicarien els tractats" europeus.

"Recuperar l'adhesió no és senzill. Cal sol·licitar l'entrada i aquesta ha de ser acceptada per unanimitat dels estats europeus", ha advertit.

El president de l'executiu estatal ha indicat que "els temps que vivim demanden països forts. I la unitat no és contrària a l'autonomia, és garantia de fortalesa". "Res no afavoreix plantejar divisions i aventures en solitari de futur molt incert", ha reblat.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#33 SIC, Catalunya, 28/11/2013 - 20:22

Si en el pitjor dels escenaris quedessim fora, sols és qüestió de poc temps, xp tenim tots els requisits per adherir-nos-hi. L'acord d'unanimitat per formar -hi part s'està plantejant canviar-lo i, a més, val més una Catalunya fora d'Europa (com Noruega) que una Grecia dins.

#32 josep, prats de lluçanes, 28/11/2013 - 15:12

Si Rajoi diu, que els catalans, estariam fora de Europa,segú que no ,ja que sempre pronostica,el contrari de lo que passa.

#31 luca, bcn, 28/11/2013 - 12:58

que los catalanes alrededor del mundo se preparen para perder sus permisos de trabajo, de residencia, y sus becas Erasmus.
Ya que hasta que no haya acuerdos bilaterales, no podrán trabajar, no tendrán asistencia médica, no tendrán permiso de residencia ni beca.
Y las titulaciones no tendrán validez.

#30 Olga, Barcelona, 28/11/2013 - 10:41

Que estaríem fora d'Europa està per veure, però val més una Catalunya independent fora d'Europa, que està dins d'Espanya i fora de l'EU, temps al temps. Espanya no ven i Europa no està d'acord amb el Govern Espanyol.

#30.1 pedrorepublik, barcelona, 28/11/2013 - 11:28

Solo los separatas os creeis eso de ya se verá. Nadie os echa os vais vosotros y además dejáis a un pais miembro en la quiebra tecnica, al igual que estaréis vosotros.
Si eso pasa, Europa como hace 300 años, os sitiará pero de otra forma, de manera económica.
Pero tranquila ahí nunca llegaremos.

#30.2 Olga, Barcelona, 28/11/2013 - 13:56

Sitiats econòmicament i repressivament ja u estem fa 300 anys per part d'Espanya i més aquests moments que Espanya no compleix amb els seus deures pagem molt i reben poc, estiguem a l'EU o no, sempre estarem millor que ara. Tot te un començament i un final i no hi ha res impossible, no més la mort.

#29 Eduardo González Palomar, Manlleu, 28/11/2013 - 08:49

Los de la Televisión ?pública? de Cataluña en su línea partidista de toda la vida dicen de Rajoy que ?recupera el discurso del miedo?.