Publicitat
Política · 16 de Juny de 2017. 23:23h.

Rajoy avisa Puigdemont que “no pot condicionar" el format parlamentari

Ni tampoc “posar obstacles perquè el Congrés doni la seva opinió a través d'una votació”

Rajoy avisa Puigdemont que “no pot condicionar" el format parlamentari

Mariano Rajoy

El Govern espanyol ha advertit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que “no pot condicionar cap format parlamentari relatiu a la seva compareixença”. Així ha respost l'Executiu central la carta que Puigdemont ha enviat a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per demanar-li explicar les “raons” del referèndum a la cambra baixa.

El comunicat que ha emès la Moncloa afegeix que tampoc pot “posar obstacles perquè el Congrés doni la seva opinió a través d'una votació parlamentària”. “Les votacions són precisament la forma en què els legítims representants de la sobirania nacional expressen la seva posició política sobre els assumptes que afecten el conjunt del poble espanyol”, remarca l'Executiu espanyol.

Malgrat que el Govern espanyol celebra “la rectificació de la negativa inicial del president de la Generalitat” a comparèixer davant el Congrés, qualifica d'“erràtica” la postura de Puigdemont. En aquest sentit, la Moncloa insisteix que el president de la Generalitat “ha d'explicar en el Parlament la via unilateral que ha escollit, i totes i cadascuna de les decisions que pensa adoptar si l'Estat no s'adiu a complir les seves exigències”.

1 Comentaris

Publicitat
#1 M, Sabadell, 16/06/2017 - 23:36

Las cosas ya empiezan a aclararse poco a poco, que vaya al congreso a explicarse, y que se adapte a las reglas de juego establecidas, y que no tenga miedo a que el parlamento vote, ya que es el lugar donde hay que hacerlo.
Y pretender cambiar las reglas de juego unilateralmente es de un infantilismo impropio de su cargo.