Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2019. 14:22h.

Rajoy critica el “desvergonyiment” de Puigdemont

Afirma que li va dir que “no permetràs el referèndum perquè, a més, no pots”

Rajoy critica el “desvergonyiment” de Puigdemont

L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, admet en el llibre de les seves memòries que avança El País que  hauria aplicat el 155 encara que el president català Carles Puigdemont hagués convocat eleccions el 2017.

En aquest recull de memòries, titulat "Una Espanya millor", Rajoy repassa les seves actuacions amb l'independentisme català i els seus dirigents. Sobre l'aplicació de l'article 155 confirma que va ser una decisió inevitable, que no hauria canviat ni si s'haguessin convocat eleccions autonòmiques, i el defineix com una resposta inèdita, contundent i plenament democràtica.

Mariano Rajoy repassa quina va ser la seva relació amb els presidents de la Generalitat amb els que va coïncidir. Amb Artur Mas, diu que ja hi va topar des del primer plantejament i reconeix que “és difícil entendre's amb qui exigeix el que no es pot donar i negociar amb qui no és lleial".

De Carles Puigdemont, a qui diu que ja el va conèixer quan era alcalde de Girona i li reclamava que enllestissin les obres de la ciutat, comenta que mai el va veure disposat a acordar res. Per Puigdemont, el referèndum ho era tot, i el que dictava la llei no li importava.

Rajoy rememora la reunió a Moncloa amb Puigdemont el gener del 2017, quan ja van començar a parlar del referèndum: "En un moment de la nostra conversa, que ja havia arribat al grau de debat, vaig preguntar-li si de veritat pensava que jo autoritzaria el referèndum”.

“Encara ara em causa perplexitat la seva resposta: "No el permetràs, perquè, a més, no pots". Allò no era cap broma, el seu sentit de l'humor no dona per tant. Davant de tal desvergonyiment vaig pensar com podia continuar intentant fer entrar en raó a qui deliberadament havia decidit ignorar la realitat i la llei. Com argumentar contra aquella obstinada caparrodesa? Allò era nou per a mi malgrat els gairebé quaranta anys que portava en política”, explica.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 02/12/2019 - 09:55

Bonita foto de dos especímenes de lamelibranquios dignos de figurar en el museo de ciencias naturales...

#8 botifler1914, Waterpus, 02/12/2019 - 09:49

Pobre Mariano, no había tenido que tratar con alguien de Gerona, que, como todo el mundo sabe, han nacido de pie y con la razón de su parte.
Aún me acuerdo de Puchi cuando se inundaban las vias del Ave y era alcalde, exigiendo para ya que taparan los huecos de ventilación.

#7 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 01/12/2019 - 22:24

Dice Rajoy: "Allò era nou per a mi malgrat els gairebé quaranta anys que portava en política”. Normal, era la primera vez que se encontraba frente a un demente fanático, literalmente. Lo peor es que aún hay quien le cree y porta el cencerro amarillo.

#6 Por una CATALUÑA de TODOS..., ¡¡¡ La ENSEÑANZA, TV3, La ADMINISTRACIÓN y La SEÑALIZACIÓN...en 'BI-LÍNGÜE' [=ESPAÑOL y CATALÁN] !!!, 01/12/2019 - 19:10

Los independentistas ya no pueden decir

que Cataluña es =1 'nación'=;

pues aquí hay, al menos, =2 'naciones'=:

Además de la de 'ellos', existe...

la 'OTRA':

La Cataluña silenciada y silenciosa;

que también se siente española,

que se está organizando y respondiendo...

#5 De massa bé, Barcelona, 01/12/2019 - 18:15

Tots aquests intel.lectuals brutals que s'han aprofitat de l'Estat de les autonòmies de la democràcia espanyola, haurien de tastar la République Française, un Estat democràtic centrista, ón es parla franc?s, oh, oui, oui. Com se sol dir, de massa bé.