Publicitat
Política · 18 d'Abril de 2017. 14:40h.

Rajoy declararà com a testimoni pel cas Gürtel

El president espanyol haurà de donar explicacions sobre si va existir una caixa B en el PP

Rajoy declararà com a testimoni pel cas Gürtel

El president espanyol, Mariano Rajoy, serà finalment cridat a declarar com a testimoni en el judici del cas Gürtel, una decisió que ha estat adoptada per majoria dels tres magistrats del Tribunal de l'Audiència Nacional que jutja la trama de corrupció.

Així ho ha anunciat el president del tribunal Ángel Hurtado durant la sessió d'aquest dimarts, malgrat que la Fiscalia i l'Advocat de l'Estat s'hi havien oposat perquè consideren que no és "ni útil ni necessària" i que seria "redundant" respecte a l'existència d'una caixa B del PP.

D'aquesta manera, el tribunal de l'Audiència ha admès la petició de l'acusació popular de l'Associació d'Advocats Demòcrates per Europa (Adade), que havia demanat que el president espanyol testifiqués per aclarir l'existència de la comptabilitat paral·lela del partit.

Mariano Rajoy haurà de declarar si va existir una caixa B en el Partit Popular durant la seva etapa de secretari general i com a director en diverses campanyes electorals que s'investiguen en aquesta causa. En concret, el citen per declarar per la primera època del cas del 1999 al 2005.

Ara els magistrats hauran de determinar el dia de la citació de Rajoy i si aquest pot comparèixer per videoconferència. Aquest dimarts el judici s'ha reprès amb la declaració com a testimoni d'una treballadora de la Comunitat de Madrid que presumptament va assessorar les empreses de la trama de Francisco Correa, a facturar un mateix acte en diversos contractes menors.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#9 Alejandro, Barcelona, 19/04/2017 - 08:17

Es su obligación y tendría que haber salido de él hace ya tiempo, y no obligado por la justicia.

#8 Escèptic, Bcn, 18/04/2017 - 21:04

I a mi que aquest home em cau bé, no el veig ni corrupte. D' acord que no és un superdotat però total per ser president d' Espanya..

#7 Leonidas, Santa Coloma, 18/04/2017 - 18:54

¿En caso de que lo imputen algun partido unionista pedirá su dimision?

#7.1 José, Lleida, 18/04/2017 - 23:52

Pues no, ja et dic jo que no, com diuen a Castella: ¡antes corrupta que partía!

#7.2 pepe.----, andorra, 19/04/2017 - 14:54

no veo q les importa a los unionistas de irlanda, los unicos q conozco, lo q haga o deje de hacer el peor presidente del gobierno de España de todos los tiempos.

#2 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 18/04/2017 - 16:43

Otro que tendría que estar en el trullo, junto con Bárcenas, Pujol, Camps, Urdangarín, Millet, Chavez, Prenafeta, Griñán, Sumarroca, Barberà (si estuviera entre nosotros), Aguirre... Entre todos han convertido la política en algo indigno.

#1 Karhu, Bcn, 18/04/2017 - 15:19

Conclusions obtingudes a e-noticies: als unionistes no els importa un be negre la corrupcio. Nomes si els serveix per criticar al independentisme, el reste esta tot be, tot correcte, adoren formar part dun pais dirigit per mafies.