Publicitat
Política · 16 de Gener de 2013. 12:52h.

Rajoy defensa "la unitat d'Espanya" al Financial Times

Diu que "el món avança en una direcció completament oposada" a la proposta de Mas

Rajoy defensa "la unitat d'Espanya" al Financial Times

Imatge de l'entrevista a la web del Financial Times

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat la unitat d'Espanya en una entrevista amb el diari Financial Times en què, a més d'insistir en la conveniència de les reformes econòmiques adoptades durant el seu primer any a la Moncloa, ha advertit a l'actual Govern català que el món avança "en una direcció completament oposada" a la que vol la Generalitat.

Rajoy ha explicat que no "renunciarà al seu propi país" i, en aquest sentit, ha considerat inconcebible una Espanya sense Catalunya. "La unitat d'Espanya data de fa més de cinc segles. És el país més antic d'Europa", ha subratllat.

El president del Govern ha dit que els espanyols, inclosos els catalans, estan "units per moltes coses", no només al llarg de la història sinó també en l'actualitat.

Davant les reivindicacions independentistes del president català, Artur Mas, "el món avança en una direcció completament oposada", segons Rajoy, que ha posat d'exemple les creixents aliances multinacionals sorgides en els darrers anys. "Treballem per a una major integració, no en contra", ha afegit.

Sense concretar propostes, Rajoy s'ha mostrat disposat a negociar aspectes econòmics amb totes les autonomies, també amb Catalunya. El 'Financial Times' ha destacat que aquest tipus de propostes podrien contribuir a "calmar les actuals tensions".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#11 justicia, rubricata, 17/01/2013 - 18:48

Mariano, oye: no creo que puedas engañar a los britànicos, ellos estàn bien informados de las noticias provenientes de España.

#9 BEJOTA, bcn, 16/01/2013 - 16:10

El informe del IMF afirma, por tanto, que ?en esta situación, la hipótesis de independencia? podría derivar en consecuencias muy adversas para su sistema financiero?.

#9.1 Mestre d'escola, BCN, 16/01/2013 - 18:55

Però home Berzotas! que no veus que no entens res i escrius malament el que t'han dit. Mira que n'ets d'ignorant, i al damunt, amb una pila de faltes d'ortografia.

#8 Alaguait, BCN, 16/01/2013 - 14:52

Potser que en Wert els formi en història.
1r. Fa cinc-cents anys només van unir-se dues Corones. Per tant no va néixer cap Espanya.
2n. Espanya, com a tal, no apareix enlloc fins a la Constitució de Càdis.
3r. França és molt més antiga que Espanya fins i tot si acceptem els 500 anys.
Ufff..

#7 Alaguait, BCN, 16/01/2013 - 14:50

Que es miri quants païssos arreu del món s'han constituït en Estat des de la darrera dècada del s. XX fins al proppassat 2013.
Potser caldria que els avises a tots ells que van contracorrent del sentit del món.
En fi...

#6 Gavarres, Girona, 16/01/2013 - 14:49

El Reino de Espanya no nace en 1714? antes creo habia una organitzacion un poco distinta no?
El tema es porque tener un intermediario con Europa que es mal gestor y que te perjudica. Mejor hablar directamente con ellos. El valor real se encuentra en la relacion directa con Europa.

#6.1 joan, barcelona, 16/01/2013 - 15:36

exacto. antes de 1714 básicamente españa era una confederación de reinos independientes. por ejemplo, el "nuevo mundo" fue anexionado a castilla, no a españa. de hecho los territorios de la corona de aragón no tenían derecho a "comerciar" con las colonias. tb de acuerdo con lo de los intermediarios.