Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2008. 15:30h.

Rajoy: "Demà tinc el 'coñazo' de la desfilada"

Un micròfon obert revela l'opinió del líder del PP sobre el 12-O

Rajoy: "Demà tinc el 'coñazo' de la desfilada"

Rajoy, amb Arenas

Els micròfons oberts han jugat una mala passada al líder del PP, Mariano Rajoy, que en un comentari distès s'ha queixat al dirigent del PP andalús, Javier Arenas, de què aquest diumenge, festa del 12 d'octubre, ha d'assistir al "coñazo" de la desfilada militar que commemora la data. El comentari de Rajoy es va produir durant la reunió de la interparlamentària del PP en A Coruña. Arenas i Rajoy, parlaven, sense saber que el micròfon que tenien davant d'ells estava connectat a un circuit intern que enllaçava amb els mitjans de comunicació.

Arenas va preguntar Rajoy sobre els seus plans per a diumenge, perquè ha d'assistir a la desfilada militar del 12-O a Madrid. Rajoy, li va contestar que havia de fer unes gestions a Lugo abans de tornar a Madrid, afegint: "Demà tinc el coñazo de la desfilada, un pla apassionant."

Posteriorment, Rajoy va difondre un comunicat en el qual afirma que "pel que sembla, una expressió col·loquial pròpia d'una conversa d'àmbit privat ha transcendit d'aquest àmbit privat al públic". Afegeix que "per aclarir qualsevol dubte o mala interpretació, vull reiterar la meva actitud ja coneguda de màxim respecte, afecte i suport a les nostres forces armades, així com a la celebració de la festa nacional," i que vol aprofitar l'ocasió per a "animar tots els espanyols a celebrar amb entusiasme la data que recorda la convivència en comú".

Altres episodis similars, amb polítics com a protagonistes, són els següents:

--"¡Vaya coñazo que he soltado!, " va dir el 2002 el llavors president espanyol, José María Aznar, al Parlament Europeu, després d'exposar a l'eurocambra els resultats de la cimera de Barcelona.
         
--A Barcelona durant la cimera euromediterrània de 2005, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, li va dir a un assessor que calia arribar a un acord sobre terrorisme "com sigui".

--Zapatero també va ser protagonista d'un altre cas abans d'accedir a la presidència del Govern, el 2003, quan el llavors responsable d'Economia del PSOE, Jordi Sevilla, va corregir alguns errors tècnics que havia comès en una exposició i li va dir que amb "dues tardes" tindria bastant per aprendre el que necessitava.

--Ja com a cap de l'Executiu, Zapatero, després de ser entrevistat a la TV Cuatro durant l'última campanya electoral, li va dir el periodista Iñaki Gabilondo que, encara que les enquestes electorals eren positives, als socialistes els convenia que hi hagués "tensió", paraules que van poder ser escoltades perquè els micròfons continuaven connectats.

--En gener de 2004, el president del Congrés, José Bono, que llavors era president de Castella-la Manxa, va qualificar de "gilipollas" al primer ministre britànic, Tony Blair, en un comentari privat que va ser captat per una càmera de televisió.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Albert, BCN, 12/10/2008 - 20:46

Té tota la raó....es pot ser molt espanyol i dir que la desfilada es un coñazo...no son valors comparables....

#16 CATALONIA IS NOT SPAIN, de salses a guardamar, 12/10/2008 - 14:26

ANGEL DE SAN FELIU DE CODINES, TRES ANYS DE TREBALLAR A ESPANA EM PERMETEN ASSEGURAR SENSE CAP MENA DE DUBTRE QUE TAN ELPP COM ES PSC PSOE SON TAN ESPANYOLS COM EL ROUCO O LA ESTANQUERA DE LA GALLINA TENEN FOBIA ANTICATALANA

#15 angel, s.feliu de codines, 12/10/2008 - 12:40

Qui ho havia de dir, ara els socialistes surten a defensar "Los valores patrioticos del ejercito"

#14 Onofre, espinelves, 12/10/2008 - 12:20

Crec que el comentari d'En Rajoy buscaba treure vots a Esquerra Republicana.¿O no?

#13 David, Barcelona, 12/10/2008 - 12:15

Això del "coñazo" (encara sort que no heu posat "conyàs") en català és una llauna, un cony o una tocada de collons. Així, ""demà tinc la llauna/ el cony/ la tocada de collons de la desfilada".