Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2015. 17:33h.

Rajoy diu que l’Estat està “absolutament preparat” per evitar la independència

Demana als ciutadans que “estiguin tranquils perquè no es trencarà la unitat nacional”

Rajoy diu que l’Estat està “absolutament preparat” per evitar la independència

Rajoy, amb Mas, en una imatge d'arxiu

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts que l’Estat està “absolutament preparat” per evitar la independència de Catalunya i, en aquest cas, una possible declaració unilateral.

En aquest sentit, ha demanat als ciutadans que “estiguin tranquils, no es trencarà la unitat nacional” perquè el Govern central “està preparat per a qualsevol problema que alguns puguin generar". Així ho ha afirmat en la roda de premsa posterior a la reunió amb el primer ministre d’Argèlia, Abdelmalek Sellal.

"En el supòsit que en el futur algú faci declaracions unilaterals sobre temes que contravenen la llei, el que puc dir és que això seria un atac frontal a la llei i les normes de convivència, que no té precedents en els països democràtics i civilitzats en què vivim i el Govern permetrà, entre altres coses, perquè és la seva obligació no permetre-ho”, ha comentat.

D’altra banda, el president del Govern espanyol ha reiterat que no hi haurà independència de Catalunya i ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, d’“irresponsabilitat” i d’estar provocant un “xoc de trens”. 

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#16 Xitus, bcn, 22/07/2015 - 09:32

A França, al 1789, també hi havia "lleis". L'herència d'aquells sis anys d'història de França es percep a tota la història contemporània d'Occident. La Revolució va provocar el despertar i el descobriment d'esperances noves en els pobles d'Europa.

#16.1 Antonio Jesus, que mas da , 22/07/2015 - 11:24

Si, el despertar de Europa, sobre una montaña de cadáveres, muchos de ellos sin cabeza ;-)

#15 Carlos Gomez, Bcn, 21/07/2015 - 23:22

Es el que esta buscant el Mas
Suspensio i intervencio de la GenCat i la seva inhabilitacio
Devant de la imposible sortida d´un projecte unicament personal inviable i esbojarrat per falta de recolçament social es la unica forma d´acabar, amb victimisme i seguir culpabilitzant dels seu fracas als deme

#14 Lupe, Vidreres, 21/07/2015 - 20:56

No sé quien debe encargarse de ello pero por favor, acaben de una vez por todas el tema de la independencia y detengan y encarcelen a todos los que están en el cotarro.

#14.1 Beni, Granollers, 22/07/2015 - 07:40

Lupe, yo también tengo muchas ganas de ver encarcelada a esa gente. Hay que ser optimista, no pasará mucho tiempo y lo veremos.

#13 Prrudenci, Sabadell, 21/07/2015 - 20:16

És tan senzill com fer que es compleixi la llei. Qui s'ha cregut en Mas qui és per incomplir-la?. Amb quina autoritat moral pot obligar-nos despres a complir les absurdes i injustes lleis que dicta? Ja et queda poc per pagar els teus delictes de corrupció ... Pobre Mas.

#12 Joel, Bcn, 21/07/2015 - 19:33

Ells ja ho han dit,, són els amos de Catalunya, i aquí s'ha de fer el que ells manin.