Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2014. 09:30h.

Rajoy dóna 'peixet' a Societat Civil Catalana

Li demanen "un projecte comú il·lusionant per a tota Espanya"

Rajoy dóna 'peixet' a Societat Civil Catalana

Imatge de la reunió amb Rajoy

Una representació de Societat Civil Catalana, encapçalada pel seu president, Josep Ramon Bosch, acompanyat pels tres vicepresidents Joaquim Coll, José Rosiñol i Susana Beltrán, s'ha reunit amb el president del Govern espanyol, Sr Mariano Rajoy, a la Moncloa.
 
Els representants de Societat Civil Catalana han traslladat al president de l'Executiu "les preocupacions de l'entitat de cara al futur de Catalunya en particular, i d'Espanya en conjunt". Els representants de l'entitat han assenyalat que "aquesta vol donar veu als catalans que no estan a favor de la ruptura de Catalunya amb el conjunt d'Espanya". "Som els catalans de la unió en la diversitat" que volen viure "junts i millor".
 
En aquest sentit, Societat Civil Catalana ha demanat a Mariano Rajoy, com a president del Govern espanyol, que "tingui en compte que la tensió secessionista només es desactivarà si es planteja un projecte comú integrador i il·lusionant per a tota Espanya". I proposa buscar "solucions concretes i acordades en lloc d'haver de donar respostes a preguntes existencials o disjuntives agòniques".
 
Els portaveus de l'entitat han defensat que cal "superar el debat sobre la consulta, i incidir en que el fonamental és que els representants polítics delimitin més aviat possible les qüestions que han de resoldre" i han apuntat que "tots els problemes plantejats, des del finançament fins a les qüestions lingüístiques, han de ser objectivats i tractats amb rigor".
 
Respecte al que es coneix com a "tercera via" o les propostes de reforma constitucional, "a mitjà i llarg termini", des de Societat Civil Catalana s'ha recordat que no plantegen "una fórmula concreta", però tampoc "en contra".
 
En qualsevol cas, Societat Civil Catalana si demana que qualsevol proposta "sigui clara", "pugui generar un gran consens", "respecti la Constitució o els camins per a la seva reforma" i que "no es plantegi com una estratègia per guanyar temps o per acontentar els sobiranistes, sinó per resoldre qüestions d'interès per al conjunt dels ciutadans espanyols, per millorar el funcionament de les institucions i molt particularment del model autonòmic ".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 ramon, barcelona-c, 17/07/2014 - 00:44

Perqué es diu aixó del peixet ?? per incrementar les simpaties per en rajjoy ?? si fos veritat en que ens beneficía als catalans, dir-ho ?? perque el rajjoy hagi de millorar l'oferta als de la plataforma ?? perque el rajjoy digui dels que diuen aquestes coses " es que estos tios son tontos "

#5 Koin, bcn, 16/07/2014 - 01:26

Quina colla de babaus o ignorants més ben dit

#4 PEPE, LLEIDA, 15/07/2014 - 14:48

un projecte comú integrador i il·lusionant???? AQUESTA COLLA DE FRIKIS ESPANYOLS ESTÀ COM UNA XOTA...

#4.1 Antonio, Barcelona, 16/07/2014 - 00:01

SCC llenó un teatro. No representan a más gente. La Asamblea unió 400 km con personas cogidas de las manos. Y pese a eso, dudo que recibiese a los segundos.

#3 alicantino, alicante ESPAÑA, 15/07/2014 - 11:32

Tituláis como gañanes de poca monta. "vidilla". Pobres víctimas de la ikacatalanoescola, o más bien, pobres catetos pueblerinos provincianos, no dáis para más. Un saludo. Y a los palmeros becarios otro, que es verano y a ver si dejáis la mala leche un rato y os dáis un bañito en la playa, paletos

#2 Eduard, Warsaw, 15/07/2014 - 10:22

Ah, molt maco.

Tenen alguna proposta? Perque dir aixo es no dir res.

"President, faci una proposta atractiva per a tota Espanya"
Presi: "Ah, pues no se me habia ocurrido"