Publicitat

Adverteix dels "enormes costos afectius, econòmics, polítics i socials" de la independència

Rajoy fa por

Rajoy i Camacho, en una foto d'arxiu

El president del Govern estatal, Mariano Rajoy, ha assenyalat en la carta que li ha adreçat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "el diàleg adquireix el seu veritable sentit des de la exigible lleialtat institucional i des del respecte al marc jurídic que a tots ens protegeix i que a tots ens vincula, especialment als que exercim responsabilitats de govern".

"Per la meva part -ha seguit-, el diàleg no té data de caducitat quan es tracta d'atendre a l'interès general dels espanyols i, per això, de tots els catalans".

Rajoy ha indicat en la seva missiva que "el millor servei a la legitimitat democràtica que vostè invoca és precisament respectar aquest marc jurídic en el qual els governs troben el seu fonament i legitimitat i els ciutadans troben la garantia per a la convivència i la concòrdia".

"Els vincles que ens mantenen units no poden deslligar-sense enormes costos afectius, econòmics, polítics i socials. I per descomptat, vull també transmetre la ferma convicció de la meva Govern que hem de treballar en l'enfortiment d'aquests lligams i fugir dels enfrontaments . ho hem de fer des de la lleialtat recíproca i el foment de la corresponsabilitat en les dues direccions", ha afegit.

El cap de l'executiu espanyol ha remarcat que "convençut que junts guanyem tots i separats tots perdem, el convido a què exercim responsablement la nostra funció com a governants democràtics amb lleialtat cap als ciutadans i les institucions que representem en aquests moments de dificultat econòmica i social que pateix la nostra societat".

Publicitat
Publicitat

94 Comentaris

Publicitat
#57 Josep, Lleida, 15/09/2013 - 17:05

I tan que fa por, que un president envii una carta oficial i no sapigui ni escriure "plaça" demostra que tenim uns interlocutors espanyols amb un nivell d'anar d'arbre en arbre i poca cosa més. Espanyols sou la riota del món civilitzat, aneu a prendre un café con leche in la plaza mayor mesetaris.

#56 Kropotkin, Vic, 15/09/2013 - 14:25

¿Os acordáis de cuando a los vascos les decíamos "Sin violencia todo es posible"?...jua, jua, jua...os dejo, q sale el Rivera (exPP) dando lecciones de regeneración democrática en Intereconomia...jua, jua

#55 sr Pepito, Lleida , 15/09/2013 - 13:04

la veritat no ha de fer por , el que en fa por es la manipulación, la represió i el deliri nacionalista .

#54 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de llobregat, 15/09/2013 - 11:16

Aquests costos seran per a Espanya. No p'as per a Catalunya que seran beneficis. Més que fa por crec que Rajoy fa riure.

#53 Pepfort, Tarragona, 15/09/2013 - 11:15

Que es pensa aquest home, que jo deixa-re de tenir vincles amb la gent espanyola per ser independent. Ni els costos afectius, politics i socials es perden per canviar de DNI, jo sóc el que sóc sigui català-espanyol o català independent, no cal que sigui tan dramàtic. Quina falta d'arguments.