Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2017. 16:46h.

Rajoy frena de moment el 155

Però també rebutja les peticions de mediació de la Generalitat

Rajoy frena de moment el 155

Mariano Rajoy

El president del Govern espanyol, Marianio Rajoy, no ha citat l’article 155 de la Constitució durant la seva compareixença aquest dimecres al Congrés dels diputats per explicar les mesures que l’Executiu central preveu aplicar després que el Parlament suspengués aquest dimarts la DUI per “arribar a una solució acordada”.

El cap de l’Executiu central, però, també ha rebutjat les peticions de mediació i diàleg de la Generalitat, perquè “no hi ha mediació possible entre la llei democràtica i la desobediència o la il·legalitat”. “No és possible acceptar, sota l’aparença de diàleg, la imposició de punts de vista que es fan impossible d’acceptar”, ha argumentat Rajoy, en referència a la indivisibilitat de l’Estat espanyol.

El president espanyol ha instat Puigdemont a “tornar quan abans a la legalitat” en favor de “la pau social” i el “creixement econòmic”. “En mans de Puigdemont està tornar a la normalitat o allargar un període de tensions. Espero que encerti en la seva resposta”, ha manifestat. Rajoy ha apuntat que l'actitud del sobiranisme suposa un “qüestionament a l'imperi de la llei i l'estat de dret, i la ruptura de la concòrdia”.

També ha titllat el referèndum d’“il·legal” i d’“atac deslleial i molt perillós contra la Constitució, la unitat d'Espanya, l'Estatut i la convivència”. “Allò que no és legal, no és democràtic”, ha reblat el cap de l’Executiu central per argumentar que l’1-O “no pot legitimar cap decisió política ni, molt menys, la independència de Catalunya”.

17 Comentaris

Publicitat
#11 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , ¿PER QUÈ BARO ENGANYAR ALS INDEPENDENTISTES PUIGDEMONT I JUNQUERAS ? TOT AIXO PER RES ARA COVAR, 11/10/2017 - 21:25

RAJOY ,Mire usted no es el unico que les pide a estos Srs PUIGDEMONT y JUNQUERAS: Que Aclareixin Què han Fet ?Ja molts Catalans i Catalanes que tampoc u entenen JA Estaben tocan la RAYA DE ARRIBAR AL FINAL i Reculen se acovardan SE RAJAN ELS COVARDS No ban dir ANIRIEN A LA PRESO PER FER LLIURE CATALUNYA Mentiders TRAÏDORS FALSOS

#10 Susana, Barna, 11/10/2017 - 19:13

Queda claro la enorme generosidad del gobierno de España, suerte que en esta bando no hay tanto fanatismo y se mantiene todavía la racionalidad, si no fuera así ya estaríamos en guerra.


#9 Ramon, Terrassa, 11/10/2017 - 18:54

Los separatas quieren mediadores para sacar comisión y tajada del chantaje.
Como siempre..

#8 YUGOSLAVIA 2.0, YUGOSLAVIA 2.0, 11/10/2017 - 18:53

" El Ejército se prepara para apoyar a la Policía y la Guardia Civil en Cataluña "

https://politica.elpais.com/politica/2017/10/10/actualidad/1507634100_664978.html

#7 joan, manresa, 11/10/2017 - 17:52

tinu.)som " el problema catalán.."dons dexins marchar...,Vostés feliços i nosaltres encare mes....,no sabem si tot hagues sigut igual si en vers de CAT axó passa al Pais Basc...,i compti Sr.Rajoy..,possis la barba a remullar....,el problema catalá no el resoldrá amb als seves genials mesures,seguirem i seguirem ,el poble de CAT,no l'ofegaran.!!

#7.1 Protágoras, bcn.España, 11/10/2017 - 19:11

Joan. Más 10.000 "pueblos" (7000 lenguas) conviven MEZCLADOS COMPARTIENDO territorio en el mundo. El derecho a construir cada uno su nación llevaría a la guerra de unos contra otros. Por eso la comunidad internacional no reconoce el derecho a la secesión. Porque sería peor el remedio que la enfermedad.