Política · 12 d'Abril de 2013. 15:23h.

Rajoy incrementa el control del dèficit de les comunitats

El Govern espanyol designarà una autoritat fiscal "independent" que supervisarà totes les administracions

Rajoy incrementa el control del dèficit de les comunitats

Rajoy, amb Soraya i Montoro, en una foto d'arxiu

El Govern espanyol ha aprovat aquest divendres la creació de l'autoritat "independent" de responsabilitat fiscal, un organisme que serà l'encarregat de controlar que es compleixen els pressupostos i els objectius de dèficit de totes les administracions de l'Estat.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha citat explícitament les comunitats autònomes perquè aquesta autoritat "valorarà els objectius de dèficit i deute de les comunitats i remetrà els informes al ministeri d'Hisenda" en els deu dies posteriors a la fixació dels límits de dèficit per part del govern central.

Per la seva banda, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha explicat que amb aquest avantprojecte es compleix, a més, la directiva europea que regula els marcs pressupostaris dels països membres, que estableix la necessitat de tenir una institució fiscal independent al país que faci anàlisis "fiables i independents" de l'evolució dels comptes.

Les funcions d'aquest òrgan seran elaborar informes de seguiment de despesa, execució pressupostària i deute públic de les administracions públiques de l'Estat. També informarà de les previsions macroeconòmiques. Montoro també ha explicat que el president de l'ens serà nomenat per l'executiu per un període de 3 anys renovables fins a un màxim de sis, mentre que el Parlament analitzarà la validesa de la seva experiència professional. 

El president de l'ens, a més, serà assessorat per directors de divisió que seran nomenats pel consell de ministres a proposta seva i que hauran de comptar amb 10 anys d'experiència en la divisió corresponent.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Terraxa, Terrassa, 12/04/2013 - 19:46

Esperem que també augmenti el control sobre el dèficit de l'administració central, responsable del 76% del deute públic.

#1 Ben, Reus, 12/04/2013 - 18:09

Tant ens fa el que facin o el que diguin. Els catalans marxem.