Política · 30 de Juliol de 2015. 17:39h.

Rajoy paga més de 140 milions a l’autopista Madrid-Toledo

El govern espanyol aprova un decret per compensar el menor trànsit previst d’aquesta via

Rajoy paga més de 140 milions a l’autopista Madrid-Toledo

Una imatge d'arxiu de l'autopista

El Govern espanyol ha aprovat un Reial Decret al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) per pagar a la concessionària de l’autopista entre Madrid i Toledo amb una quantitat total de 141 milions d’euros. PREPARA EL SALT A LA POLÍTICA

Segons aquest decret publicat aquest dijous el Ministeri de Foment haurà de “compensar” a l’empresa concessionària de l’autopista Madrid-Toledo per la no construcció de la continuació de la via fins a Cordova.

Aquesta compensació es deu a la mala estimació feta per Foment respecte el volum de trànsit que tindria aquesta autopista fins l’any 2045.

El consorci d’autopistes que va construir la primera fase de la via Madrid-Toledo va decidir recórrer als tribunals per rebre una compensació. El Tribunal Suprem ha dictat diverses sentències en què estima parcialment la demanda i obliga a l’Executiu a compensar anualment al consorci.

Una imatge d'arxiu de Rajoy

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#16 Gotascaen, Sant Sadurni del Cava, 31/07/2015 - 14:35

Y en cambio Abertis tiene que pleitear porque el Gobierno Rajoy con una cláusula igual no suelta un duro...claro Abertis es catalana y la primera debe de ser de ACS o Ferrovial o OHL, empresas de interés nacional que hay que cuidar

#15 Xipolleig, Barcelona, 31/07/2015 - 12:06

Home deu ser per defensar l'Alcazar, com el general Moscardó .
I mentrestant famílies que no poden alimentar als fills i que no es poden pagar els medicaments. Marca España
Espanya no és una nació, és una imposició absurda i esperpèntica

#14 Hoguera de odios, Rubricata, 31/07/2015 - 11:41

Y leemos: aquesta compensació es deu a la mala estimació feta per Fomento...; si fueren catalanes, serian acusados y señalados por muchos, y sus nombres difamados; de todas formas, ya paga (los errores) el pueblo. Aquí no pasa nada...

#13 ambaixadorCAT, UK, 31/07/2015 - 10:51

Un nyap patètic. Aquesta empresa privada hauria de saber que el govern és incompetent i no sap fer estimacions, i si prenen una decisió és la seva responsabilitat.. però bé, suposo que tenen algun amiguito en el PP.
Sobre els que van fer l'estimació, si això fos un pais normal ja haurien dimitit.

#13.1 jamc, SBD, 31/07/2015 - 12:00

Si fueras un poco inteligente y menos sectario sabrias que el proyecto es de la época de zapatero,
y la estimación de trafico del mismo gobierno zapatero.
Lee un poquito más y podras OPINAR.
#13.2 andreu a jamc, tarragona, 31/07/2015 - 12:39

Te estás autodefiniendo cuando hablas de sectario y poco inteligente? Lo digo por que todo el mundo sabe que las autopistas de la meseta fue uno de los proyectos de la Administracion Aznar.

#12 david, pamplona, 31/07/2015 - 10:05

els promotors de la autovia, feta sense previsió, són amics dels polítics del govern del PP. El tribunal, són amics del pp; lo últim pot-ser no però lo primer, algú ho ha investigat?